4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Bar sanıkları hakim karşısında

Adana'da, barda 2 kişinin öldürülmesi olayıyla ilgili tutuklanan sanıkların yargılanmalarına başlandı.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanıklar, Zeynel Abidin K.ile olaya karışan kardeşi Bayram Ali K. ve oğlu Mevlüt Ali K. hazır bulundu. Sanık Zeynel Abidin K., ifadesinde olayın iddianamede yer aldığı gibi barda konsomatris olarak çalışan S.C.'nin kendisine sonradan selam vermesi yüzünden çıktığını kabul etmeyerek, bara gittikten bir süre sonra masalarına gelen konsomatrisin yanından kalkmasını söylemesi üzerine tartışma çıktığını belirtti.

Olaya karıştıkları iddia edilen sanıklar Bayram Ali K. ve Mevlüt Ali K. da suçlamayı kabul etmeyerek, olayın sanık Zeynel Abidin K.'nin anlattığı gibi meydana geldiğini belirtip, tahliyelerini istedi. Duruşmada tanık olarak dinlenen Öznet Kama da, sanık Zeynel Abidin K.'nin, bıçakla yaralandıktan sonra tabancayla ateş ettiğini söyledi. Tanık şarkıcı Ç.Ö. de "Konsomatris S.C ile sanık Zeynel Abidin K.tartıştı. Daha sonra da Osman Çakmak ile sanık tartışmaya başladı. Olayın nasıl olduğunu ise görmedim" dedi.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Bayram Ali K. ve Mevlüt Ali K.'nin tutuksuz yargılanmak üzere tahliyelerine, diğer tanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi. Olayla ilgili Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianamede, Zeynel Abidin K.'nin "kasten 2 kişiyi öldürmek" suçundan 2 kez müebbet, öldürme suçuna iştirak ettikleri ileri sürülen Bayram Ali K. ve Mevlüt Ali K.'nin ise 30'ar yıla kadar hapsi isteniyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 13:25:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?