5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Baraj gölü bir can daha aldı

DSİ İlköğretim Okulu yakınlarında meydana gelen olayda, 43 yaşındaki Lütfi Balkır, oğlu Can Balkır (7), baldızının çocukları Melek A. (9) ve Cennet A. (12) ile birlikte oturdukları Şakirpaşa Mahallesi'nden baraj gölü kıyısına gelip serinlemek için suya girdi.

 Bir süre sonra 9 yaşındaki Melek A. ile ablası Cennet A'yı kucağına alarak baraj gölünün iç kesimlerine doğru ilerleyen Lütfi Balkır’ın ayağın su içindeki kayalıklara takıldı. Dengesini kaybeden ve kucağındaki çocuklarla suda çırpınmaya başlayan Balkır, çocukları kurtarmak isterken kendiside boğulma tehlikesi geçirince yardımına çevredeki bir vatandaş koştu. Balkır ve Cennet A.'yı kurtaran vatandaş, Melek A.'ya ulaşamadı. Daha sonra sudan çıkarılan Melek A.'ya olay yerine çağrılan 112 ambulans ekipleri müdahale etti. Ancak Melek A. kurtarılamadı.

Eve dönmek istemesine rağmen çocukların ısrarı üzerine bir kez daha suya girdiklerini söyleyen Lütfi Balkır, "Ben şimdi annelerine ne diyeceğim" diye göz yaşı dökerken, kız kardeşi boğularak ölen Cennet A., olay yerine gelen gazetecilere taş atarak tepki gösterdi. Güvenlik güçleri Cennet A.'yı güçlükle sakinleştirirken olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Öteyandan bazı mahallelerin muhtarları DSİ veyerel yönetim yetkililerine seslenerek özellikle sulama kanalları çevresine tel örgü çekilmesini istedi.

Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2005 Perşembe 18:57:13
Güncelleme :22 Temmuz 2005 Cuma 16:06:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?