29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Barajdan Ceyhan'da yararlanacak

Adana'nın Ceyhan İlçe Belediyesi, DSİ tarafından Seyhan Nehri üzerinde inşa edilen Yedigöze Barajı'ndan yararlanmak için Su ve Hizmet Birliği'ne katılmayı kararlaştırdı.

Ceyhan Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü başkanlığında olağanüstü toplandı. 5 maddenin görüşüldüğü Belediye Meclis Salonu'ndaki toplantıda, Başkan Sözlü’nün, İstiklal Mahallesi Ceyhan Otogarı arkasındaki bölgede yapılması planlanan toplu konut projesi için İller Bankası’ndan kredi çekebilmesi ve bu konuda yetkili kılınması oy birliğiyle kabul edildi. Öte yandan, İmamoğlu, Kozan ve Ceyhan belediyeleri tarafından kurulması planlanan Su ve Hizmet Birliği'ne üyelik konusu belediye meclisi tarafından ele alınarak oy birliğiyle kabul edildi.

Bu konuda görüşlerini dile getiren Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ceyhan’ın içme suyunu karşılayan Tatarlı'da herhangi bir problem olmadığını ifade ederek, "Gelecekte Ceyhan’ın potansiyelini göz önüne almak zorundayız. Bu amaçla DSİ tarafından yapılmakta olan Yedigöze Barajı’ndan Ceyhan’a su getirilmesi için Su ve Hizmet Birliği'ne katılmayı uygun bulduk. Amacımız ilerisi için geç kalmadan problem oluşturabilecek hususları şimdiden çözmektir” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 10:59:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?