19
Nisan
2024
Cuma
ADANA

Barajdan lavabo çıktı!

Adana Emniyet Müdürlüğü, sivil toplum kuruluşları ve vatandaş el ele vererek Seyhan Baraj Gölü'nde başlattığı temizlik çalışmasında, lastik. içki şişeleri, mangal hatta lavabo dahi çıktı. Baraj gölünden lavabo çıktığını gören bir kadın tepki gösterdi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Su Altı Şube Müdürlüğü'nde görevli polislerin bundan yaklaşık 3 ay önce Seyhan Baraj Gölü'nde meydana gelen bir boğulma olayında boğulan kişiyi çıkarmak için göle daldığında gölün dibinin çok kirliği olduğunu belirlemesi üzerine gölü temizlemek için çalışma başlatıldı. Adana Valiliği, emniyet müdürlüğü, afet koordinasyon merkezi, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar bir araya gelerek bugün barajı temizlemek için harekete geçti. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'unda katılımıyla su altı ekipleri baraja dalarak derinliklerdeki pislikleri çıkarmaya çalıştı.

Bu arada vatandaşlarda bir taraftan göl kıyısını temizlerken bir taraftan da su altı ekiplerinin çıkardığı atıkları karaya taşıdı. Çocukların da katıldığı temizlik çalışmasında su altından çok sayıda içki şişesi, lastik, mangal hatta lavabo bile çıktı. Barajdan lavabo çıktığını duyan bir kadın, tepki gösterdikten sonra, "Bence bu işi sivil vatandaşların yapması lazım, polislerin yapacağı başka işler var. Ama onları duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz. Barajı temizlemek yerine kirletmemek gerekiyor. Bu bilinci vatandaşlarda oluşturmak gerekiyor" dedi.
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, ise emniyetin başvurusu üzerine Seyhan Baraj Gölü'nün temizlenmesine başlandığını buna diğer kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiğini belirterek,

"Ancak bizim barajın her tarafını temizlememiz mümkün değil. Biz ancak bunu barajı kirletmeyerek mümkün kılarız. Bugün bir milat olsun bundan sonra barajı kimse kirletmesin. Çünkü barajın bu kadar kirli olması gerkçekten çok acı" dedi.

Baraj temizliği devam ederken etkinliğe destek veren Tür Chopper motosiklet grubu temizliğe gelenlere gösteri sundu. 

iha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2013 Pazar 16:57:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?