4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Baro Başkanı Durak'ı ziyaret etti

Adana Barosu Başkanı Aziz Erbek, demokrasilerde seçim sonuçlarına herkesin katlanması gerektiğini belirterek, "Yüksek Seçim Kurulu sonucu ilan etmiş, Adana'da Aytaç Durak 5. kez seçimi kazanmıştır. İlgili organların verdiği karar saygıyla karşılanmalı. Aksi halde ülkede düzeni, demokratik işleyişi sağlamak mümkün olamaz" dedi.

Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ı makamında ziyaret eden ve "hayırlı olsun" dileklerini ileten Adana Barosu Başkanı Aziz Erbek, Adana seçimleriyle ilgili ortaya atılan iddialardan rahatsızlığını dile getirdi.

Seçimle görevlendirilmiş ilgili organların verdiği kararın herkes tarafından saygıyla karşılanması gerektiğini vurgulayan Erbek, "Öncelikle demokrasilerde herkes seçim sonuçlarına katlanmak zorundadır. Aksi halde ülkede düzeni, demokratik işleyişi sağlamak mümkün olamaz. Adana'da Aytaç Durak, 5. dönem belediye başkanlığını kazanmıştır. YSK verdiği kararla bu sonucu ilan etmiştir. Biz Adanalı olarak, Adana'nın hukuk kurumu olarak sayın başkanımızı kutluyoruz" dedi.

Herkesin seçim sonucuna saygı göstermesi gerektiğini yineleyen Erbek, şöyle devam etti:

"Hukuk devletinde hukuka bağlılığı ancak idareciler gösterdiği zaman kalıcı sonuçlar alabiliriz. Vatandaşlarımız, ülkeyi yönetenlerin de hukuka bağlı olduğunu gördüğü sürece hukuk devletine olan inancı pekişir, güçlenir. Bize düşen görev seçim sonuçları üzücü gelse, insanın canını sıksa da; yetkili organların, mahkemelerin aldığı karara saygı göstermek ve seçilene yardımcı olmak, bu ülkeye hizmet etmektir."

Ulusal basında seçimlerle ilgili yer alan adliye görüntülerine de değinen Erbek, "Adana'nın bugüne kadar adliyesindeki kavgalarla anılıyor olması, bizleri üzüyordu. Gittiğimiz her yerde adliye olaylarından bahsedilmesinden hicap duyuyordum. Son zamanlarda bu imaj siliniyordu ki, Adana Adliyesi bu kez güvenlik kameralarıyla yeniden gündeme geldi. Bu da tabii ki bizleri üzdü. Ama el ele verip, bu olumsuzlukları aşacağız" şeklinde konuştu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Adana eskiden ağaları, kültürü, sanatsal etkinlikleri ile tanınan kent idi. Ama son yıllarda adliyesindeki kavgalarla anılır oldu. Bu kötü imaj tam silinirken, maalesef atılan iftiralarla bugün Adana yine adliyedeki 'oy hırsızlığı' ile gündeme oturdu. Birileri Adana imajını kirletti" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 12:11:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?