1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Baroda yönetimi çocuklar devraldı

ADANA BAROSU'NDA YÖNETİMİ ÇOCUKLAR DEVRALDI

Adana Barosu yönetimi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle görevi çocuklara bıraktı.

Baro Başkanlığı koltuğuna oturan Gazi İlköğretim Okulu 2. Sınıf öğrencisi Yiğit Ege Çin ile eşbaşkan AGİAD İlköğretim Okulu 4. Sınıf öğrencisi Şevval Özkale, çocukların sağlık, eğitim ve yaşam haklarının en iyi şekilde korunup, gözetilmesi, suiistimallerin, işkencelerin, engellenerek daha iyi bir yaşam hakkının sağlanmasını istedi.

Adana Barosu, bayram sebebiyle görevi AGİAD İlköğretim Okulu öğrencilerine devretti. İlköğretim okulu öğrencilerinden oluşan Adana Barosu yönetim kurulu, ilk toplantısını yaptı. Toplantıda çocuk haklarına ayrı bir paragraf açıldı. Toplantının açılışından sonra başkanlık koltuğuna oturan Yiğit Efe Çin, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Toplantıyı takip eden Adana Baro Başkanı Av. Aziz Erbek, amaçlarının göstermelik görev devri olmadığını, çocukların alacağı kararları uygulayacaklarını söyledi. Baro Başkanı Erbek, "Büyük önder Mustafa kemal Atatürk'ün bu bayramı çocuklara armağan etmesinden dolayı ne kadar haklı öngörüsünün ne kadar yüksek olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor. Çocukların ortaya koyduğu düşünce, ifade hepsi Türkiye'nin aydınlık geleceğinin göstergesidir. Böyle çocuklar oldukça, bu ulus her zaman birinci sınıf ulus olarak ileri gidecektir" dedi.

Çocuklar toplantıların bitiminde üzerinde Türk bayrağı süslü olan yaş pastayı kesti. Baro Başkanımız Av. Aziz Erbek de çocuklara Nezihe Aras'ın "Bir zamanlar O da Çocuktu: Adı Mustafa" isimli kitabını imzalayarak hediye etti. Adana Barosu Yönetim Kurulu Üyeleri Başkan vekili Av. M. Hakan Önenli, Genel Sekreter Av. Yasemin Tanır, Sayman Av. Semih Gökayaz, Av. Meltem Erdinç Gürcüoğlu, Av. Ümit Arif Özsoy, Av. Bülent Maraklı ile Baromuz Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Veysel Tuncil, avukatlardan Çiğdem Anteplioğlu Çin, Av. Muhsin Özkale, AGİAD İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Yılmaz Karaçay, öğretmenlerden Aysel Sarıakçalı da hazır bulundu.

ADANA BAROSU'NDA YÖNETİMİ ÇOCUKLAR DEVRALDI
ADANA BAROSU'NDA YÖNETİMİ ÇOCUKLAR DEVRALDI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2011 Cuma 13:16:02
Güncelleme :22 Nisan 2011 Cuma 13:38:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?