3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Barodan 29 avukata plaket

Adana'da, meslekte 30 ve 35 yılını dolduran avukatlara plaket verildi.

Adana Barosu Başkanı İbrahim Gazioğlu, Baro Toplantı Salonu'nda düzenlenen plaket töreninde yaptığı konuşmada, yargı-karar-savunma üçgeninde savunmaya yeterince ilgi gösterilmediğinden yakındı. Avukatlığın çok zor bir meslek olduğunun altını çizen Gazioğlu, bu meslekte 30-35 yılı aşmanın çok zor olduğunu belirtti.

Adalet sisteminde savunmanın önemine işaret eden Gazioğlu, "Sizlerin de gördüğü gibi savunma üçüncü plana itildi. Yargı ve kararın dışına itildi. Savunma anayasada yok. Yargıdan, savdan bahsediliyor, ancak savunmadan bahsedilmiyor" dedi.
Mahkeme kalemleriyle, hakimlerle, mahkemelerle sürekli sorunlar yaşadıklarını belirten Gazioğlu, meslektaşlarına birkaç gün önce yaşadığı bir olayı anlattı.

Gazioğlu, mahkeme kalemine gittiğini, dosyaya bakmak istediğinde görevlinin kendisine "Şimdi işim var, sonra gel" dediğini ifade ederek, "Yıllardır bu mesleği yapan biri olarak, avukatların temsilcisi Baro Başkanı olarak bu bana yapıldı. Genç meslektaşlarımıza kim bilir neler yapılıyordur. Savunmayı hak ettiği yere getirmek için el birliği ile çalışmalıyız" diye konuştu.

Gazioğlu'nun konuşmasının ardından, meslekte 35 yılını dolduran 40, 30 yılını dolduran 29 avukata plaketleri takdim edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 15:06:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?