4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Barodan kadına şiddete tepki

Adana Barosu Kadın Komisyonu Başkanı Türkan Eşli, kadınlarının ailesinden, siyasilerden, işvereninden, psikolojik, fiziksel, ekonomik, siyasi ve cinsel şiddet gördüğünü söyledi.

Eşli, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, her gün yazılı ve görsel basında kadına yönelik şiddet haberlerinin çıktığına dikkat çekti. Kadınların, ailesinden, eşinden, işvereninden, siyasilerden, psikolojik, fiziksel, ekonomik, siyasi ve cinsel şiddet gördüğünü savunan Eşli, "Bu şiddetin etkileri yalnız kadını değil toplumun tüm bireylerini olumsuz etkilemektedir" diye konuştu.

Kadın hakları komisyonu olarak yıllardır kadına uygulanan şiddete dikkat çektiğini anlatan Eşli şöyle devam etti:

"Kadına yönelik şiddet normal değildir, yasal değildir ve kabul edilebilir değildir. Kadına yönelik şiddetle mücadele, devletin en üst düzey yetkililerinden, bağımsız kişilere kadar herkesin sorumluluğudur. Bu konuda özellikle toplumun tüm katmanları ile devletin bütün kurumlarının tam bir koordinasyon içinde çalışmaları gerekmektedir. Özellikle kolluk kuvvetleri ve yargı mercilerinin konuya duyarlılık göstermesi ile kadına yönelik şiddet önlenebilecektir."

Kadına şiddet haberlerinin basına yansımasına olumsuz gözle bakmadıklarını ifade eden Eşli, "Her ne kadar bu haberlerin basına yansımasını olumsuz değerlendirenler olsa da biz bu konuda medyaya büyük görev düştüğü özellikle olumlu ve caydırıcı örneklerin medyada yayınlanmasının önemli olduğu kanaatindeyiz. Bu bakış açısıyla Antalya Cumhuriyet Savcısı Sn Ümit Yaşar Özdemir'i, aleyhinde boşanma davası açan ve kendisini aldattığını düşündüğü eşini öldüren şüpheli hakkında "ayrı yaşama, boşanma gibi hakları varken eşini öldürmesi kabul edilemez bu nedenle TCK'nın 81-1 ve 82-1,d bendi gereğince ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasıyla cezalandırılmalı" şeklindeki iddianamesi, konuyla ilgili çağdaş yaklaşımı ve anlayışı göstermesi bakımından emsal oluşturmalıdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 16:09:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?