2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Baroya Vali Atış'tan ziyaret

Adana Valisi İlhan Atış, adalet sisteminin, laik ve demokratik cumhuriyetin olmazsa olmazı olduğunu bildirdi.

Atış, Adana Barosu'nu ziyaretinde yaptığı açıklamada, yargının üçüncü sacayağı olan avukatlığın, yargının ana unsurlarından olduğunu ifade ederek, savunmanın kutsal bir görev olduğunu belirtti.

Adalet sisteminin, Türkiye Cumhuriyeti’nin laik ve demokratik bir sistem olarak devamlığı açısından olmazsa olmaz olduğunu vurgulayan Atış, "Bir çok kurum yıkılıp ya da kaldırılıp yeniden kurulabilir, ama adalet sistemi durdurulduğu ya da kısa süreli de olsa kaldırıldığı takdirde kaos ortamı oluşur ve devlet demokrasi çerçevesinde, etkin uygulamalarına devam edemez. Böyle bir kaos halkı aşırı derecede olumsuz etkiler. Siz hukukçular adaletin temsilcisi olduğunuz gibi, demokrasinin de gerçek kanıtlarısınız. Yeni adli yılda, yargının tüm organlarına, adalet sisteminin içinde görev alan herkese başarılı ve adaletli bir yıl dilerim” dedi.

Baro Başkanı İbrahim Gazioğlu da, Türk halkının adalet sistemine güveninin diğer kurumlara olan güveninden daha geride olduğuna dikkat çekerek, "Halkın adalet sistemine bu kadar güvensiz olması, düşündürücü ve endişe vericidir. Sistemin bu kadar güvenilmez hale gelmesini irdelemek gerekirse, bunu hukuk zemininde ve her platformda tartışmaktan geri durmayacağımızın bilinmesini isteriz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 14:41:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?