2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Başarıdan başarıya koştu sonunda okuluna müdür oldu

Adana’da İsmet İnönü Endüstri Meslek Lisesi ve İnşaat Teknik Lisesi, 1985 yılında mezun ettiği öğrencisi İsmail Çetin’in (38) idaresinde başarıdan başarıya koşuyor.

İsmail Çetin, 1985 yılında İsmet İnönü Endüstri Meslek Lisesi ve İnşaat Teknik Lisesi Altyapı Bölümü’nden mezun oldu. Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra çeşitli yerlerde öğretmenlik yapan Çetin, 16 yıl sonra eğitim ve öğretim gördüğü okula "müdür" olarak geri döndü.

Kendisini mezun eden Okul Müdürü Şahin Boztepe’den boşalan yeri 2 yıl vekaleten yürüten Zühtü Baydar’dan 2001 yılında görevi teslim alan Çetin, "Döndüğümde beni okutan hocalarımı buldum. Öğrenci gözüyle baktığım hocalarıma personelim olarak bakmak kolay olmadı. Heyecanım aylarca sürdü" dedi.

Evli ve 2 çocuk babası olan Çetin, okulunda yaptığı icraatlarla ilkleri de gerçekleştiren bir idareci olarak öne çıktı. Daha önce okulda ihale ile yapılan bakım ve onarım işlerini, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ayırdığı ödenekten 3 katı verim alarak kurum bünyesinde gerçekleştirdi. 90 dönüm arsa üzerinde eğitime devam eden okul, Mesleki Eğitimi Geliştirme Projesi’ni (MEGEP) uygulayan 105 pilot okuldan biri konumuna yükseldi.

İsmail Çetin; elektrik, su, telefon gibi hizmetlerin ulaşımını yer altında tek kanalda toplayarak, en az 50 yıl ihtiyacı karşılayacak çalışmayı da gerçekleştirdi.

adana
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2004 Salı 10:27:15
Güncelleme :9 Kasım 2004 Salı 17:27:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?