2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Başarılı sporcular ödüllendirildi

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) düzenlenen 2007-2008 Eğitim-Öğretim Yılı Küçükler-Yıldızlar-Gençler Okullar Arası Spor Yarışmaları'nda Türkiye derecesi yapan okul takımları ve ferdi sporculara ödülleri verildi.

Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi Mehmet Akif Ersoy Salonu'ndaki ödül töreni öncesi konuşma yapan Adana Valisi İlhan Atış, sporun önemine değindi. Atış, sporun bir ülke için çok önemli olduğunu ifade ederek, "Spora önem verirsek terörü bile önleyeceğimize inanıyorum. Bu nedenle öğretmenlerin görevini kutsal sayıyorum" dedi.

Atış, öğrencilerin Türkiye çapında derece yapmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
Adana İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ise, sporun sağlık için çok önemli olduğunu, bu nedenle okullarda beden eğitimi dersine çok önem verdiklerini kaydetti. Sporun sağlığın yanı sıra bir ülkenin tanıtımı için de çok büyük bir etkinlik olduğunu, Türkiye ve dünya şampiyonu olan bir sporcunun tek başına ülkenin tanıtımını yaptığını vurguladı.

Okullarda tespit edildiği zaman Naim Süleymanoğlu ve Halil Mutlu gibi dünya ve olimpiyat şampiyonlarının çıkacağını ifade eden Büyükfırat, "Bunları ortaya çıkarmak öğretmenlere düşüyor. Kimi öğrencinin basketbol yeteneği, kimi öğrencinin futbol, kimi öğrencinin ise yüzme yeteneği vardır. İşte beden eğitimi öğretmeni bunu ortaya çıkarmalıdır. En büyük görev onlara düşmektedir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Türkiye genelinde dereceye giren öğrenci ve onları çalıştıran öğretmenlere, Vali Atış tarafından ödülleri verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 11:35:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?