3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Başarılı tekvandocular ödüllendirildi

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Kazım Barışık, tekvandoda Avrupa ikincisi olan milli sporcular Çiğdem Topçu ve Burcu Sallakoğlu’nu altınla ödüllendirdi.

İtalya’nın Roma kentinde 10-13 Nisan tarihleri arasında yapılan Avrupa Tekvando Şampiyonası’nda 72 kiloda Avrupa ikincisi olan Burcu Sallakoğlu ve antrenörü Rıdvan Kurt ile 7-9 Aralık 2007 tarihlerinde Antalya’da yapılan şampiyonada 42 yaş üstünde Avrupa ikincisi olan Çiğdem Topçuoğlu ve aynı zamanda eşi olan antrenörü Çetin Topçuoğlu, Tekvando İl Temsilcisi Erdal Pektezel, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Kazım Tekin ve Bölge Antrenörü Osman Avcı ile birlikte Barışık'ı ziyaret etti.

Barışık, ziyarette yaptığı konuşmada, “Türk sporunun gelişmesi için her zaman taşın altına elimizi koyarız. Başarının her zaman her yerde destekçisi oluruz. Yeter ki, ülkemizin yüzünü ağartan başarılar alın. Biz üzerimize düşen görevi fazlasıyla yaparız” dedi.

Barışık, kendisinin de 57 kiloda güreşte Türkiye şampiyonu olduğunu, o dönemde rüyasında bile güreş yaparak, taktik geliştirdiğini anlatırken, "Önemli olan azmetmek, inanmak. Ben başaracağıma kendimi inandırdım. Çok çalıştım, kendi kendime yeni oyunlar geliştirdim. Rakiplerimi beklemedikleri taktiklerle devirerek şampiyonluğa ulaştım. Sizler de azmedin, inanın, bir gün dünya şampiyonu da olursunuz” diye konuştu.

Barışık, daha sonra milli sporcular Burcu Sallakoğlu ve Çiğdem Topçu’ya birer altın hediye ederek, başarılarının devamını diledi.

.
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 15:13:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?