2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Başbakan Erdoğan'a şiirli teşekkür

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Adana ziyareti sırasında yardım sözü verdiği doğuştan kafatası büyümediği için kör olma tehlikesi bulunan 14 yaşındaki Serap Zengin'in tedavisine başlanınca baba Seracettin Zengin Başbakan'a şiir yazarak teşekkür etti.

Başbakan Erdoğan'ın, yaklaşık 3 hafta önce Adana'da bulunduğu sırada, ayakkabı boyacılığı yapan Şeracettin Zengin'in doğuştan kafatası büyümesinden kaynaklanan görme, duyma ve burnunda sorunlar olan 14 yaşındaki kızı Serap Zengin'e yardım sözü vermesinin ardından Serap'ın Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne tedavisine başlandı.

Ayakkabı boyacılığı yaparak 3 çocuğunun nafakasını kazanan Seracettin Zengin, hastalık nedeniyle kızının bir gözünün tamamen göremediğini, diğer gözünün ise yüzde 70 görmediğini belirterek, kızının tedavisi için 14 yıldır hastane bulamadığını ancak Başbakan Erdoğan'ın ilgilenmesinin ardından şimdi özel odada tedavi gördüğünü söyledi. Zengin, "Başbakan ilgilendiği için kızım Allah'a şükür tedavi olma imkanı buldu. 17 gündür hastanede hemşireler, doktorlar, hasta bakıcılar çok iyi ilgileniyor. İnşallah kızım iyileşecek. Çarşamba günü ameliyata alınacak. İnşallah kızımın gözü görür. Kızımın gözü görmeye başlayınca Başbakanımın yanına götürüp elini öptüreceğim" dedi.

Başbakan Erdoğan'ı önceden beri çok sevdiğini ancak kızına ve özellikle yoksullara sahip çıkmasından dolayı sevgisinin daha da arttığına dikkat çeken Zengin, "Başbakanımız Mustafa Kemal Atatürk'ten sonra gelen en iyi ikinci liderdir. Atatürk Türkiye'yi düşman işgalinden kurtardı. Başkanımız Türkiye'yi hırsızlardan ve hortumculardan kurtardı. Türkiye'nin birlik ve beraber içinde kardeşçe yaşamasını sağladı. Onu çok seviyor ve saygı duyuyorum" diye konuştu.

Zengin, Başbakan'a sevgisini anlatan ve kızını tedavi ettirdiği için ona teşekkür eden bir şiir yazdığını söyledi. Zengin'in Başbakan'a yazdığı şiir şöyle:

Karanlıktaydı Türkiye
Ampulleri yaktın
Milletine ışık oldun
Hoş geldin sen Başbakanım

Milletini devletini düşünen
Enflasyonu tek haneye düşüren
Birliği beraberliği isteyen
Helal olsun sana Başbakanım

Benim memurum işini bilir demedin
Gece gündüz durmadın
Doğruluktan caymadın
Çalışkansın sen Başbakanım

Bedava okullara kitap verdin
Her eczaneden ilaç sağladın
SSK'lısı Bağ-Kur'lusunu özel hastaneye gönderdin
Başımızın tacısın sen Başbakanım

Hiçbir insanı hor görmedin
Çat kapı sofrasına oturdun
Garibana odun kömür götürdün
Merhametlisin sen Başbakanım

Yaşar paşayla bir oldular
Kuzey Irak'a girdiler
Terörün canına okudular
Türkiye sevdalısı Başbakanım

Milletimizin hizmetkarıyız dediler
Milletvekili bakanıyla geldiler
Türkiye'yi cennete çevirdiler
Efendisin sen Başbakanım

Türkiye'ye TOKİ'yi getirdin
Binlerce evsizlere evini verdin
Bu garibanda bir ev ister
Cömertsin Başbakanım

İstemezler Türkiye'de dürüst olanı
Kapatmak isterler ampulleri
Kapatamazlar ampulleri
On yedi milyon seçmenin var Başbakanım.

.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 14:14:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?