2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Başbakan Serap'ın yüzünü güldürdü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, beynindeki rahatsızlıktan dolayı kör olma tehlikesi bulunan ilköğretim okulu öğrencisi Serap Zengin'e sahip çıktı.

Erdoğan, Serap'ın tedavisinin yapılması için Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu'nun arayarak talimat verdi.

Toplu açılış ve TOKİ konut anahtar teslim törenine katılmak üzere geldiği Adana'da Valiliği ziyaret eden Başbakan Erdoğan, valilikte öğle yemeği yedi. Erdoğan'a burada metrelik kebap ikram edildi.

Bu arada, valilik binasına gelen ayakkabı boyacısı Şeracettin Zengin, Başbakan Erdoğan'ın korumalarıyla görüşerek, 14 yaşındaki kızı Serap'ın beynindeki rahatsızlık yüzünden gözünün kör olma tehlikesi bulunduğunu, maddi durumu iyi olmadığı için de kızını tedavi ettiremediğini söyleyerek Başbakan ile görüşmek istediğini söyledi.
Valilik binası çıkışında korumalarının konuyu aktarması üzerine Başbakan Erdoğan, Şeracettin Zengin ile kızı Serap'ı dışarıda bekleyen otobüse aldı.

Başbakan ile yaklaşık 10 dakika görüşen Serap ile babası otobüsten indikten sonra sevinçlerini basın mensuplarıyla paylaştı. Şeracettin Zengin, Başbakan Erdoğan'ın kendileriyle yakından ilgilendiğini belirterek, "Başbakanımıza kızımın tedavisi yapılmazsa kör olacağını anlattım. Gerekli duyarlılığı gösterip Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde kızımın tedavi olması için Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu ile görüşüp talimat verdi. Ancak kızımın tedavisi GATA'da yapılması gerekiyor. Çok sevinçliyim, kızım kör olmaktan kurtaracak" diye konuştu.

Petrolofisi İlköğretim Okulu öğrencisi Serap Zengin de tedavisi için Başbakan'ın yardımcı olmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Ameliyat olup okuluma devam etmek istiyorum" dedi.

Bu arada, Başbakan Erdoğan'ın ayakkabı boyacılığı yaparak evinin geçimini sağlayan Şeracettin Zengin'e iş sözü verdiği ve Adana'daki Mavisu Aqualand'da işe yerleştirildiği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2008 Çarşamba 17:49:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halil dinler IP: 85.99.203.xxx Tarih : 14.05.2008 18:58:06

bu haber diğer adanada faliyet gösteren haber merkezlerince yayınlanmıyor. acaba neden işte tarafsız yayın örneği burada ....