4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Başbakana hakarete para cezası!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yayın yoluyla hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve yerel bir gazetenin imtiyaz sahibine, 4 bin TL tazminat ödeme cezası verildi.

Adana 2. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, davacı Başbakan Erdoğan'ın avukatı Fatih Mehmet Kocaispir, davalılar Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün avukatı Kaan Kaman ve "Gazete Adana" imtiyaz sahibi Hülya Ekmekçi'nin avukatı Burçin Tümsa katıldı.

Duruşma sonunda, mahkeme, davalılar Sözlü ve Ekmekçi'nin hakaret içeren röportajın yayınlandığı tarihten itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte 4 bin TL tazminat ödemelerine karar verdi.

Bu arada, Belediye Başkanı Sözlü hakkında, yayın yoluyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olduğu dönemde Abdullah Gül'ün "kişilik haklarına saldırıda bulunduğu" iddiasıyla 14 ay hapis cezası istemiyle Adana 2. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açılmış, Sözlü, yargılama sonunda 15 bin TL para cezasına mahkum edilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 18:09:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?