4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Başbakan'a suikast gözaltısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Adana mitingi sırasında suikast hazırlığında oldukları iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 4 kişi savcılık tarafından delil yetersizliğinden serbest bırakılırken, kadın zanlı ise Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderildi.
 

Edinilen bilgiye göre, ihbar üzerine yaklaşık 15 gündür izlenen ve soyadı açıklanmayan Arzu adlı kadının telefonda "Başbakan'a suikast düzenlesek mi?" sözleri teknik takibe takılınca Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Arzu adlı kadın ile bağlantılı olduğu düşünülen 4 kişiyi gözaltına aldı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgulamaları tamamlanan 5 kişi, adli tıp kurumundan rapor alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. Adliyede özel yetkili Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadeleri alınan zanlılardan 4'ü delil yetersizliğinden serbest bırakılırken, zanlılardan Arzu adlı kadın ise avukatının talebi üzerine Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 14:33:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?