3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Başbakan'dan İbo'ya Fener forması

Tüp patlamasında yaralanan İbrahim'i tedavi ettiren Başbakan Erdoğan, Fenerbahçe forması da yolladı..

Adana'da 6 Nisan'da bir dükkânda tüp patlaması sonucu çıkan yangında yaralanan 9 yaşındaki İbrahim Yıldırım'a, Başbakan Erdoğan sahip çıkmıştı. İlk tedavisi için götürüldüğü tıp merkezinde sevk ücreti ödenmediği için acılar içinde kıvranan 9 yaşındaki İbrahim'in içler acısı halini televizyon ve gazetelerden gören Başbakan Erdoğan, verdiği talimatla küçük çocuğun tedavisinin yapılmasını sağladı.

Başbakan Erdoğan, yeşil kartla tedavisi yapılan İbrahim hakkında özel doktoru aracılığıyla sık sık bilgi aldı. Bu arada Kaymakamlık yetkililerine verilen talimat üzerine İbrahim'in kebap ustası olan babasına iş bulundu. Ayrıca 10 gün önce kaymakamlık yetkilileri İbrahim'e kışlık yeni kıyafetler getirdi. Daha önceki sohbet sırasında küçük çocuğun Fenerbahçeli olduğunu öğrenen Başbakan Erdoğan, son olarak bir hafta önce İbrahim'e Fenerbahçe forması gönderdi.

'KEBAP İKRAM EDECEĞİZ'
Bununla da yetinmeyen Erdoğan, küçük çocuğun tedavisi için değeri 6 bin YTL olan ve yurtdışından getirtilen baskı giysisinin ikinci kez getirilmesi için talimat verdi. Daha önce getirilen ve yaralara baskı yaparak şişmesini önleyen giysinin de ücretini Başbakan Erdoğan'ın karşıladığı öğrenildi. Sevinçten havalara uçan küçük İbrahim, Erdoğan'a teşekkür ederek, "Hayalim büyüyünce Fenerbahçe takımında oynamak. Başbakanımız, hayatımın en güzel hediyesini yolladı. Babama da iş bularak bizi çok mutlu etti. Başbakanımız Adana'ya geldiğinde kendisine babamın yapacağı Adana kebabını ikram etmek istiyoruz" dedi. 

Ücret yüzünden sevk edilmemişti

9 yaşındaki İbrahim Yıldırım, 6 Nisan 2008'de tüpgaz bayisinde çıkan yangında yaralanmıştı. Küçük çocuk kaldırıldığı özel tıp merkezinde, 230 YTL'lik sevk ücretini ödeyemedikleri için tam teşekküllü hastaneye sevk edilememişti. İbrahim'in tıp merkezindeki görüntüleri büyük tepki çekmişti. Başbakan Erdoğan devreye girerek çocuğun tedavisinin yapılmasını sağlamıştı. Aileyi telefonla arayıp geçmiş olsun dileklerini ileten Erdoğan, 14 Mayıs'ta Adana'ya geldiğinde İbrahim ile sohbet de etmişti. Baba Mehmet Yıldırım "Oğlum yüzündeki şişlik için bir operasyon daha geçirecek. Başbakanımıza gösterdiği ilgiden dolayı minnettarız" diye konuştu.

Sabah
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 10:03:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
orhan göktaş IP: 88.227.142.xxx Tarih : 31.12.2008 19:27:18

burda yazılan yorumları dıkkate alan kımse yok anlasılan 6 nısanda tup patlamasında daglı oglu gulbahcesı karasu yenıbey butur kırsal kesımlerde satılan tuplerın hepsı sahte dıye yorum yaptım hız1yetkılı arastırma yapmadılar rıca edıyorum lutfen yetkılıler tum TUP satan bakaları denetlesınler