4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Başbakan'ı görmek istiyordu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 yaşındaki adaşı Recep Tayyip Erdoğan, Adana Havalimanı'nda Başbakan'ı göremeden ayrıldı.

Adana'da 2000 yılında Eyüp ve Elif Erdoğan çiftinin ilk çocuğu olan Recep Tayyip Erdoğan'a (9) Başbakan ile hem aynı adı hem de aynı soyadını taşımanın mutluluğunu yaşıyor.

Eyüp Erdoğan (39) 2000 yılında Başbakan Erdoğan'ın Siirt'te okuduğu şiirden dolayı cezaevinde yattığı dönemde eşinin hamile olduğunu ve kendisinin Başbakan'ı çok sevdiği için oğlu olması durumunda adını Recep Tayyip koyacağını söz verdiğini ve ilk çocuğuna Başbakan'ın adını verdiğini söyledi.
Eyüp, Başbakan Erdoğan ile herhangi bir akraba bağlarının olmadığını ancak onunla aynı soyadı taşıdıkları için gurur duyduğunu belirterek, "Başbakan ile bir gönül bağımız var. Bu bizim için yetiyor. Başbakan ile gurur duyuyorum. Onu çok seviyorum. Daha öncede bizi makamında kabul edip tebrik etmişti. Şimdi oğlum büyüdü ona çiçek verip elini öpmek istiyor" dedi.

Başbakan Erdoğan ile aynı adı ve soyadı taşıyan Gazi İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Recep Tayyip Erdoğan ise Başbakan ile aynı adı taşıdığı için çok gurur duyduğunu anlatarak, "Başbakan'ı çok seviyorum. Bugün Başbakanımızın elini öpüp ona çiçek vermeye geldim. İnşallah elini öperim. Ben büyüyünce ya bilim adamı ya da Başbakan olmak istiyorum" diye konuştu.

Minik Recep, Başbakan'ı görmek için yaklaşık 2 saat havalimanında beklediğini ancak göremediği için çok üzgün olduğunu belirterek, "Başbakanımızın Cumhurbaşkanı ile randevusu varmış o nedenle bizimle görüşemedi. Onunla görüşemediğim için çok üzgünüm. Ama korumaları bana oyuncak verdi. Oyuncaklar çok güzel beğendim" şeklinde konuştu. Recep Erdoğan ellerindeki çiçekle birlikte Başbakan Erdoğan'ı göremeden evine döndü.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 09:58:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?