1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Başbuğ'un vefatının 14. yıldönümü

ALPARSLAN TÜRKEŞ'İN VEFATININ 14. YILDÖNÜMÜ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı A. Kadir Üçkardeşler, "Bugün ülkemizin getirildiği karanlık noktada her biri adeta milli mücadele veren Türk milliyetçilerinin bugünkü fikirlerinin şekillenmesinde Başbuğumuz merhum Alparslan Türkeş’in emeği vardır" dedi.

Üçkardeşler, Alparslan Türkeş’in vefatının 14. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Merhum Başbuğumuz, ömrünün her anını mensubu olmaktan onur ve şeref duyduğumuz bu kutsal dâvâya adadı. Çileyle dolu uzun mücadele yıllarında Türk milletinin sonsuza dek tam bağımsız ve hür olarak yaşatılması ülküsünün yılmaz savunucusu oldu. Başbuğ Türkeş, kutlu bir davanın, Türk-İslam kültürünün merkezinde olduğu yeni bir medeniyetin ışıklarını parlatma ve dünyayı bu ışıkla aydınlatma dâvâsının lideriydi. Geride bıraktığı lekesiz mâzi, imanlı ve ahlâklı bir gençlik, vatanı için her türlü fedakârlığa hazır bir camia, O’nun en büyük eseri oldu. Bu yüzden her Türk milliyetçisi, her Ülkücü O’nun bitmek bilmeyen azmini, parmak ısırtan sabrını ve bütünüyle örnek şahsiyetini çok iyi tanımak durumundadır" diye konuştu.

Ülkenin getirildiği karanlık noktada her biri adeta milli mücadele veren Türk milliyetçilerinin bugünkü fikirlerinin şekillenmesinde Başbuğ Alparslan Türkeş’in emeği olduğunu ifade eden Üçkardeşler, "Onun açtığı yolda yürümek, koşmak, yorulmak, çile çekmek her Türk milliyetçisi için onurdur, mutluluktur. Biz de bıkmadan, usanmadan bu yolda yürüyeceğimize bir kere daha söz veriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i bir kere daha saygıyla, minnetle anıyor, ruhu şad olsun diyorum"^dedi.

Bu arada Başbuğ Alparslan Türkeş için parti il binasında anı ve taziye defteri açıldı. Türkeş için yarın da Özel Türkay Camii’nde akşam namazını müteakip mevlit okutulacak.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2011 Pazartesi 14:29:05
Güncelleme :4 Nisan 2011 Pazartesi 15:42:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?