2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Basında sansürsüz 100 yıl

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, gazetecilerin çalışma şartlarının her geçen gün ağırlaştığını söyledi.

ÇGC Yönetim Kurulu üyeleri, Basından Sansürün Kaldırılışının 100. Yıldönümü nedeniyle Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı ile Sanatçılar Parkı'ndaki Basın Anıtı'na çelenk bıraktı.

Basın Anıtı'ndaki meşaleyi yakan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Esendemir, yaptığı açıklamada, sansür karanlığının, Türk basınının üzerinden 24 Temmuz 1908'de, yani bir asır önce kalktığını belirtti.

Son yıllarda yeniden düzenlenen Türk Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Kanunu'ndaki birçok yeni madde gazetecilerin çalışma şartlarını ağırlaştırırken, gazetecilerin en önemli hakkı olan "yıpranma" hakkının da ellerinden alındığını belirterek "Artık gazeteciler sağlıklı bir şekilde emekli olamayacak, belki de emekliliği bile göremeyecektir. Ölüm yaşı ortalaması 50-60 arasında değişen gazeteciler böylelikle rahat çalışma haklarından sonra emekli haklarından da olmuşlardır" dedi.

Gazetecilerin çalışma şartlarının her geçen gün ağırlaştığını belirten Esendemir, şunları söyledi: "Bir nevi gazeteciler yeni yasalarla susturulmak istenmektedir. Yasal çerçevede çalışma alanları daraltılan gazetecileri önümüzdeki günlerde zor çalışma dönemi bekliyor. Basın çalışanlarının can güvenliği, iş ve çalışma güvenliklerinin sağlanması, yıpranma haklarının tekrar verilmesini bekliyoruz. Biz ancak o zaman 24 Temmuzları bayram olarak kutlayacağız. Aksi halde 24 Temmuzları buruk kutlamaya devam edeceğiz."

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2008 Perşembe 13:36:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?