4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Başkan adaylarına çevre uyarısı

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı olağan toplantısında İsrail'in Filistin'deki katliamını kınadı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, İsrail'in yaklaşık 15 gündür Filistin'e acımasızca bomba yağdırdığını belirterek, Ocak ayı olağan toplantısını gerçekleştirmek üzere 13 gündem maddesini görüşmek üzere toplanan meclise, 14. gündem maddesi olarak İsrail'in kınanması teklifinde bulundu. Meclis Durak'ın teklifi üzerine İsrail'in kınanması teklifini oybirliğiyle kabul etti.

Durak alınan kararın ardından yerel seçim öncesi belediye başkan adaylarının çevre kirliliğine neden olduğunu söyleyerek, "Belediye başkan aday adayları seçim öncesi çevreyi aşırı derecede kirletmeye başladı. Adana'nın bütün sokak ve caddeleri aday adaylarının posterleriyle asılı durumda. Bir arkadaşımız tam 70 tane posterini duvara yapıştırmış. Yani 70 poster astırınca belediye başkanlığını mı kazanacaksın? Lütfen çocuklar çevreyi kirletmeyelim. Reklam yapmak istiyorsanız çok sayıda bilboardlarımız var" diye konuştu.

Basında kaçak yapılaşmayla ilgili olarak bir belediye başkan aday adayının açıklamasına da tepki gösteren Durak, kaçak yapıyla mücadelenin ilçe belediyelerinin görevi olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti: "Doğru, Adana'da kaçak yapılaşma var. Ancak aday adayı arkadaşımız nerede kaçak yapılaşma olduğunu ve kimin sorumluluk alanında olduğunu da söylesin. Belediyelerin hepsini töhmet altında koymasın. Çünkü kaçak yapılarla mücadele ilçe belediyelerin görevi."
Gündem dışı konuşmanın ardından 13 gündem maddesi görüşülerek ilgili komisyonlara sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 17:27:53
Güncelleme :12 Ocak 2009 Pazartesi 17:33:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?