4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Başkan Arıkan'a borç şoku!

Adana'nın yeni kurulan merkez Çukurova ilçesinde seçimi kazanan CHP'li Yıldıray Arıkan, mazbatasını alırken borç şokuyla karşılaştı.

Çukurova İlçe Seçim Kurulu'nun bulunduğu okul önünde açıklama yapan Arıkan, bir önceki dönemde başkanlık görevinde bulunduğu Seyhan Belediyesi'nden yaklaşık 20 milyon TL'lik borç transferine büyük tepki gösterdi.

Arıkan, "Belediye binası dahi bulunmayan Çukurova Belediyesi'nin 20 milyon TL'lik borçla karşı karşıya bırakılmasına razı olmayacağız. 26 milyon TL alacak, 7,5 milyon lira borçla devrettiğim Seyhan Belediyesi'nin seçim sürecinde ne kadar borcu olduğunu hep sordum. Şuan Çukurova Belediyesi'ne yapılan borç transferinden anlaşılıyor ki, Seyhan Belediyesi'nin en az 100 milyon TL borcu var. Demek ki yapılan bütün hizmetler borçlanarak yapılmış. Bize yansıtılan borç ve personel uygulamalarında da büyük haksızlıklar var. Bu haliyle kabul etmemiz mümkün değil. Gerekli itirazlarımızı yapacağız" diye konuştu.

Öte yandan, Çukurova ilçesinde Belediye Meclisi'ne CHP 19, MHP 11, AKP 7, İl Genel Meclisi'ne ise CHP 3, MHP 3, AKP 1 üye çıkardı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 17:54:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?