4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Başkan Arıkan'dan iptal davası

Adana'nın merkez ilçesi Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, bölünmeden dolayı Seyhan Belediyesi'nden 18 milyon 932 bin TL borç transferi ve norm kadronun üzerindeki personel aktarımının iptali için Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açtıklarını söyledi.

Arıkan yaptığı açıklamada, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk ile borç ve personel durumunu görüşmek için bir araya geldiklerini ve personel konusunda dahi "listeyi deldirtmem" diyerek katı tavır sergilediğini ileri sürdü.

Arıkan bu anlayış karşısında bir iyileşme olacağı kanaati doğmadığı için yargıya başvurduklarını belirterek, "Yeni kurulan bir ilçe belediyesinin yaklaşık 19 trilyon borcu olur mu? Borç devri yapılırken, bir tek kuruş alacak devri yapılmamış. Devredilen borç vergi, SSK primleri ve İller Bankası'ndan kullandırılan kredinin parası. Faizli borç belediyemizin sırtına yüklenirken, Çukurova Belediyesi'nin kurulmasına ilişkin kanun çıktıktan sonra ilçede büyük oranda belediye arsaları satılmış. Şimdi belediye hizmet binası için dahi arsa bulamıyoruz" dedi.

Çukurova Belediyesi'nin norm kadrosunun 134 personel ile sınırlı olmasına rağmen Seyhan Belediyesi'nden 242 işçi, 51 memur, Salbaş Belde Belediyesi'nden de 12 işçinin gönderildiğini dikkat çeken Arıkan şunları kaydetti:
"Yüksek yevmiyeli, emekliliği gelmiş personelin gönderilmesi ve kadro fazlası personel konusunda da yine aynı mahkemeye dava açtık. Seyhan Belediyesi'nden araç aktarımında da adil davranılmadı. Eski model ve bakımsız taşıt ve iş makineleri Çukurova Belediyesi'ne gönderildi."

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2009 Salı 18:03:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?