3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Başkan Aydın Kozan'a misafir geldi

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın eşi ile birlikte Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’ın misafiri oldu.

İki günlük ziyaret esnasında Yaver’in Konağı’nda konuk edilen Sami Aydın ve eşi Kozan’ın tarihi mekanlarını da gezdiler. Gezi sonrası izlenimlerini aktaran Sami Aydın, Başkan Kazım Özgan ile eski dost olduklarını ifade ederek, "Gelirken kafamda bir Kozan imajı vardı. Kazım Bey’in bu yoğun çalışmaları sonucunda yapılan hizmetleri yerinde inceledikten sonra kafamdaki Kozan imajının çok çok ötesinde, adeta bir ilçe değil de Türkiye’nin bir çok kentinden daha çok gelişmiş, daha modern, sosyal dokusu ile ve altyapısı ile fiziki görünümü ve tarihi eserleri ile modern bir kent ile karşılaştım” dedi.

Başkan Özgan’la Sivas’ta beraber çalıştığını kaydeden Başkan Aydın, “Özellikle alt yapıda çok güzel çalışmalar yapıldığını gördüm. Tarihi eserlere sahip çıkıldığını, yine çok güzel bir konağın restore edilip Kozan’a kazandırıldığını gördüm. Kozan Kalesi'ni inceledik, burası bence tek başına Kozan’ın turizmini artıracağı düşüncesindeyim. Turizm açısından çok büyük bir potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Kazım Bey’in şuan orada yapmış olduğu çalışmalar beni çok heyecanlandırdı. Bir ilde bir belediye başkanı vizyonu, bakış açısı, hizmet anlayışı, o ilin ileriye gitmesine de, yerinde saymasına da, hatta geriye gitmesine de vesile olur. Bu nokta da Kozan’ı çok şanslı görüyorum” dedi.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, ise Sivas'ın kendisi için çok önemli bir şehir olduğunu ve uzun yıllar orada yaşadığını anlatarak, "Bugün Sivas Belediye Başkanı Sami Bey’in Kozan’ı ziyareti bizi çok memnun etti. Kendisi benim 1989’dan beri hem meslektaşım hem de yakın bir dostumdur. O’nun Sivas’taki başarılı çalışmaları beni çok mutlu ediyor” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 17:12:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?