30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Başkan diz çöküp yardım sitedi

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Adana’da yapımı devam eden Kültür Merkezi için destek isteyen Merkez Yüreğir İlçe Belediye Başkanı AKP’li Ömer Topçu’yu, makam aracının kapısında elinde tespihle dinledi. Topçu, araçtan inmeyen Bakan Koç'un önünde diz çökerek isteğini anlattı.

Osmaniye’de incelemelerde bulunacak Bakan Atilla Koç, uçakla Adana’ya geldi. Koç, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Aytaç Durak ve partilisi Yüreğir Belediye Başkanı Ömer Topçu’nun isteği üzerine bakanlığınca 1992’de yapımına başlanan, ancak, daha sonra Yüreğir Belediyesi’ne devredilen Kültür Merkezi inşaatında inceleme yaptı.

Karataş yolundaki Kültür Merkezi’ne gittiğinde aracından inmeden, koltuğunda yan oturup, ayaklarını sarkıtan Koç, bu şekilde, Durak ve Topçu’dan bilgi aldı. Elinde 99’luk namaz tespihi bulunan Koç, yanına gelip diz çökerek, merkezin tamamlanması için maddi destek isteyen Topçu’ya, “Bu desteği veremem. Burası daha önce Devlet Planlama Teşkilatı’nda (DPT) Kültür Merkezi olarak geçiyordu. Buraya para ayırabilirdik. Ancak, sen gönüllü oldun. ‘Belediye olarak ben yapacağım’ dedin, biz de belediyeye burayı devrettik” dedi.

Oturuş şekli nedeniyle, “Böyle de oturduk, ama, kusura bakmayın” diye açıklamada bulunan Koç, müsteşarıyla yaptığı telefon görüşmesi sonrası, inşaatın tamamlanması için gereken paranın bir bölümü bakanlık olarak karşılamaya çalışacaklarını söyledi, bir bölümünün de Özel İdare bütçesinden karşılanması talimatını verdi.

Koç, Topçu’ya “Bir büyüğüm bana tavsiye etmişti. Daldaki 4 elmayı koparmayı amaçlıyorsan, 3 elmayla yetinme. Ama daldan kaç elma toplayacağını da iyi hesapla” diye nasihat ettikten sonra Osmaniye Valisi Zübeyir Kemelek’in makam aracına binerek Osmaniye’ye gitmek üzere Adana’dan ayrıldı.
Hürriyet İnternet / DHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2007 Cumartesi 17:34:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fahri IP: 160.75.119.xxx Tarih : 2.04.2007 05:15:50
bence burda Topçu'nun yaptığı ayıp hatta bunu kasten yapmış diyebilirim. bilirsiniz ki Ömer Topçu uzun zamandır Adana'da belediye başkanlığı yapmaktadır. Bu zat'ın kentsel anlamda halka yarar sağladığı söylenemez. Ömrü hayatı boyunca iki köprü yaptırmıştır ki yapması da şarttır, onu insanlara bi marifetmiş gibi gösterir. Türkiye'nin 4. büyük şehri olan Adana'nın geri kalmış ülke şehirlerinden farkı yok.