4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Başkan Durak: 'Endişeliyim!'

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve MHP Adayı Aytaç Durak, seçim sonrası yaşanan gelişmelerden endişe duyduğunu belirterek, "Öyle bir gidişat var ki, son çare Aytaç Durak'ı mazbatayı almadan ortadan kaldırılmasına kadar gidilebilir" dedi.

Durak, MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, seçimin başından beri kaygıları olduğunu ve sürekli bunları dile getirdiğini belirtti. Durak, "Allah bana söyletiyor. Biliyorum bu gidişatın sonu nereye varacak. Öyle bir gidişat var ki, son çare Aytaç Durak'ı mazbatayı almadan ortadan kaldırılmasına kadar gidilebilir. Bu memleket o hale geldi" diye konuştu.

 MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal da, Türkiye'deki 16 büyükşehirden sadece Adana'nın seçiminin neticelendirilmediğini söyledi. Diğer illerdeki seçimlerin 2 gün önce tamamlandığını söyleyen Bal, "Niçin Adana bitmiyor? Niçin Adana ile uğraşılıyor? Aytaç Durak MHP'yi teveccüh etti, MHP'den seçimi kazandı. Bunun üzerini tehditle, şantajla örtmek ve kamuoyunun üzerinde baskı yaratmaktır. Ben 40 yıllık hukukçuyum, 6 tane seçim geçirdim. Bir partinin il başkanının, seçim kurulunun odasının kapısını tekmeleyerek, kırarcasına basıldığını görmedim. Ama Adana'da bu gerçekleşmiş. Milliyetçi Hareket Partisi'nin kazanılmış, Adana'nın yiğit seçmeninin baskıya, tehdide, şiddete yiğitçe karşı koyarak seçmiş olduğu belediye başkanının hakkını, ortadaki bir takım kabadayı tavırlar ve kabadayı eylemlerle neticeyi değiştirmeye teşebbüs edenlere yedirmeyeceğiz" dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, ayrıca sandık sayımlarının neticeyi geciktirmeye, bunun da şehirde huzursuzluğa yol açtığını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 16:26:24
Güncelleme :1 Nisan 2009 Çarşamba 17:35:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?