2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Başkan Durak dert dinledi

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, merkez Yüreğir ilçesi Sinanpaşa Mahallesi’nde TOKİ tarafından yapılacak kentsel dönüşüm uygulamasından rahatsız olan mahalle sakinlerinin sıkıntılarını dinledi.

Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri Celal Turan ve Necati Ağaoğlu ile Sinanpaşa Mahallesi’nin ileri gelenlerinden Bekir Börcek, Ramazan Baş, İsmet Baş ve Hüseyin Göçer, Başkan Durak’ı makamında ziyaret ederek TOKİ’nin kamulaştırma uygulamasından duydukları rahatsızlığı dile getirdiler.

TOKİ’nin Aksantaş Fabrikası’nın bulunduğu alanda kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşa ettirdiği konutlarla Sinanpaşa Mahallesi’nde kamulaştırılmak istenen evlerin takası konusunda vatandaşların rızasının olmadığını vurgulayan Başkan Durak, “İsteyen takası kabul eder, istemeyenin evi zorla alınamaz” şeklinde konuştu.

Başkan Durak, daha sonra şu açıklamayı yaptı: 
“TOKİ tarafından kamulaştırılmak istenen Sinanpaşa Mahallesi’ndeki ev sahibi vatandaşlar uygulamadan sıkıntılı. TOKİ’nin şartlarını kabul eden vatandaş konutlara geçer. Anlaşma yapmak istemeyenlerin evi zorla alınamaz. Rıza olmazsa, el sıkışmazsanız TOKİ kimsenin evini değiştiremez. Vatandaş arsasını vermek istemiyorsa, alamazsınız. Büyükşehir Belediyesi olarak bu değişime yardımcı olmak istiyoruz. Ama Sinanpaşa’da kimse 'evimi vermem' diyorsa, tek bir ev bile alınmayacak.”

Bu açıklamalar üzerine rahatlayan ve Başkan Durak’a teşekkür eden Sinanpaşa Mahallesi sakinleri, “TOKİ evlerimizi zorla kamulaştırıp kendi konutunu bizlere satmaya çalışıyor. Biz bu uygulamaya karşıyız. Bu sözleriniz bizleri çok rahatlattı. Allah sizden razı olsun. Artık mahallemize gönül rahatlığıyla gidebiliriz” dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 11:37:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?