2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Başkan Durak esnafın derdini dinledi

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ziyaret ederek Birlik Başkanı Kazım Barışık ve Oda başkanlarından esnafın sorunlarını dinledi. Durak, fırıncıların bölüneblir ekmek üretimi konusundaki sıkıntısını çözdü.

Başkan Durak, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Gülşen, Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Gündoğdu, Başkan Danışmanı Mimar Zihni Aldırmaz ve Halkla İlişkiler Danışmanı Ali Ulukanlıgil ile birlikte Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ziyaret ederek, Oda başkanlarının yazılı şekilde sundukları sorunlarını Birlik Başkanı Kazım Barışık’tan dinledi.

Sorunların dile getirildiği dilekçeleri Barışık’tan teslim alan Durak, gerçekleştirilebilir taleplerin yerine getirilmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi.Her sorunun ilgili birimlerce ele alınacağını belirten Durak, “Tüm sıkıntıların çözümü ve her isteğin yerine getirileceği sözünü veremem. Ancak bugün dile getirilen her sorun ve istek tarafımızca titizlikle incelenip muhataplarına yanıt verilecek” dedi.

Özellikle fırıncı esnafının sorunlarının çözümü ile ilgili yapılan talepleri değerlendiren Durak, “Öncelikle fırıncılarımız, iki hamuru birleştirerek kolay bölünebilir ekmek üretip israfı önlemeli. Adana’da 500 fırın var. Kentin günlük ekmek ihtiyacı göz önüne alındığında fırın sayısının çok fazla olduğu ortaya çıkıyor. Toplam 500 fırında üretilen ekmekler bakkal ve marketlere bin araçla dağıtılıyor. Sadece bu konuda bile tasarruf yapılsa fırınların zarar etmesi önlenebilir” diye konuştu.

Fırıncılar Odası Başkanı Mahmut Alptekin de, bölünebilir ekmek üretimi konusunda önlerinde engel olduğunu ve kendilerine yazılı belge ile izin verilmesi halinde bölünebilir ekmek üretimi yapabileceklerini söyledi. Bunun üzerine Durak, fırıncıların bölünebilir ekmek üretimi yapmalarını sağlayacak izni bizzat kendisinin alacağı sözünü verdi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ndeki toplantının ardından Başkan Durak, Fırıncılar Odası Başkanı Mahmut Alptekin ve yönetimini makamında kabul etti. Fırıncıların bölünebilir ekmek üretebilmesi için Tarım Bakanlığı yetkilileri ile fırıncıların huzurunda görüşen Durak, üretilen 300 gram ekmeğin bölünerek satılmasında hiçbir sakınca olmadığını teyit etti.

Öte yandan, halen belediye tarafından üretilen 300 gramlık ekmek bölünerek satılabiliyor. Bundan böyle Adana’daki bütün fırınlar, belediye ekmeği gibi ikiye bölünebilir ekmek üretebilecekler.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 18:25:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?