2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Başkan Durak iddialara cevap verdi

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklayacağını duyurduğu dosyada kendisi hakkında hiçbir iddianın olmadığını belirterek, "Ben dürüst, namuslu çalışan, haramı, helalı, mevzuatı, belediyeciliği bilen, devletini tanıyan bir Adanalıyım" dedi. 

Durak, belediye encümen salonunda düzenlediği basın toplantısında, kendisi ve belediye hakkında ortaya atılan iddialara cevap verirken, her seçim öncesi kendisine belediye hizmetlerinde kendisini başarısız gösteremeyenlerin arsalarını gündeme getirdiğini savundu. 

CHP Grup Başkan Vekili Kılıçdaroğlu'na giden dosyada Süleyman Demirel Bulvarı'ndaki arsanın bulunduğunu belirten Durak, "İddiaya konu olan bu arsa 2006 yılında alındı olarak görünüyor ama o arsa 2006'da alınmadı. O arsanın sadece tevhit işlemi 1988 yılında yapılmış. O zaman tapuda Durak İnşaat Ticaret Şirketi üzerine kayıtlı ama bu tapu daha sonra aile içerisinde el değiştiriyor. Baldıza satıyorum, sonra tekrar eşimin üzerine yapıyorum ve vergisini ödüyorum. Ama bu arsa çok yıllar evvel el değiştiriyor. Oralardaki yapılan işlemlerin tamamı yasaldır" diye konuştu. 

AK Parti'den yeniden belediye başkan aday adayı olduğunu açıklayan ve belediye başkanlığında 25 yılı tamamladığını hatırlatan Durak, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun benim hakkımda hiçbir iddiası yok. Bizim de kimseyle polemiğe girme niyetimiz yok. Kılıçdaroğlu'na doğru bilgiler sunulsaydı Adana ile ilgili belki söz etmeyebilirdi. Zaten açık seçik bana bir şey demedi. Belki de ilçe belediyeleri ile ilgili elinde birtakım dosyalar varsa onları kastetmiş olabilir. Belki de onların açığı vardır. Benimle ilgili
hiçbir dosyanın altında aleyhime bir kanıt bulunamaz. Ben dürüst, namuslu çalışan, haramı, helali, mevzuatı, belediyeciliği bilen, devletini tanıyan bir Adanalıyım." dedi. 

1984'deki ilk adaylığında da rakip adaylar tarafından kendisinin arsalarının gündeme getirildiğini söyleyen Durak, o dönemde de belediye başkanı seçilmeden arsalarının dedikodusunun yapıldığını şimdi di aynı konunun gündeme getirilerek yıpratılmak istendiğini belirtti. 

Adana'ya özellikle de kuzey Adana'ya binlerce konut kazandırdığını ve kentin imar sınırları içinde kendisine ait 300 dönümden daha fazla, eşine ait ise bin dönüm civarında arsa bulunduğunu kaydeden Durak, şunları söyledi:
"Ben bu arsayı kendi üstüme neden almayayım ki. Özellikle de Adana'da portakal bahçelerinin ne kadar gelir getirdiğini herkes bilir. Önceden ne isem şimdide aynı kişiyim. Giydiğim, yediğim, içtiğim şeyler hep aynı. Ben zaten varlıklı biriydim. Eğer paranızda varsa tabi ki bunu değerlendireceksiniz kendi alanızda. Bizde arsa satın aldık. Bu araziler benim belediye başkanlığım dönemimde olmadı daha önce de vardı. Ben belediye başkanı olmadan önce oturduğum evde oturuyor, başkan olmadan önce kullandığım arabanın standardı neyse şimdi de aynı. Ben aynı adamım, hayat standardım değişmedi. Ama bunu siz birilerine asılsız dosya olarak değerli siyasetçilerimize gönderirseniz onlarda yanlış kararlar verir."

İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2008 Pazar 15:48:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?