4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Başkan Durak koltuğunu devretti

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ı makamında ziyaret eden ilköğretim okulu öğrencileri sorulara verdikleri yanıtlarla tam not aldılar.

Mimar Kemal İlköğretim Okulu Müdürü Kadir Durukan ve Sınıf Öğretmeni Ferziye Fettahlıoğlu ile birlikte gelen 5-F sınıfı öğrencileri Tunahan Şimşek, Zeynep Yaren Ayhan ve C.Deniz Yazıcıoğlu’na, “23 Nisan’da ne olmuş?” sorusunu yönelten Başkan Durak “TBMM kuruldu” yanıtını aldı. Aldığı doğru yanıttan memnun olan Başkan Durak, “Şimdi sıra koltuğu devretmeye geldi” dedi. Öğrencilerden ikisinin kız olduğunu gören Başkan Durak “Koltuğuma bir bayan otursun” deyince iki kız öğrenci arasında kura çekerek makamını Deniz Yazıcıoğlu’na devretti.

Başkanlık koltuğuna henüz oturan Deniz Yazıcıoğlu adlı öğrenci talimat vermeye fırsat bulamadan Başkan Durak’ın sorularına muhatap oldu. Koltuğu devralan öğrenci “TBMM’nin görevi nedir?” sorusuna doğru yanıtı verince Başkan Durak’tan “aferin” aldı.

Kendisini ziyaret eden öğrencilere çeşitli armağanlar veren Başkan Durak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak, “Sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Yarınlarımızın emin ellerde olduğunu görmek bize huzur veriyor” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 18:54:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?