2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Başkan Durak muhtarlarla buluştu

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, son 5 seçimde olduğu gibi, bu seçim öncesinde de hakkında asılsız iddialar ortaya atıldığını belirterek, "25 yıl önce ne demişlerse, bugün de aynı şeyleri söylüyorlar" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda, mahalle muhtarlarıyla yaptığı toplantıda hakkındaki iddialara belgeleriyle yanıt veren Durak, "Bizden iş isteyenler, belediyemize malzeme satmak isteyenler amaçlarına ulaşamayınca, başlıyorlar iftira kampanyasına. Bu yazılar internet sitelerine giriyor. İstanbul ve Ankara'daki insanlar olayın gerçeğini bilmiyor ve bu iftiralar karşısında kafası karışıyor. Adana halkı, Adana basını, Adana'daki muhtarlar, bizim ne kadar dürüst ve şeffaf çalıştığımızı biliyor" diye konuştu.

Yıllarca devlette çalıştığını, daha sonra 3 mühendis kardeş müteahhitlik yapıp binlerce daire inşa ettiklerini belirten Durak, şunları kaydetti:

"Terzi kumaş, hırdavatçı çivi alır, müteahhit ne alır? Arsa alır. 1984 seçimi öncesinde rakip partinin adayı, 'Durak arsa spekülatörüdür' açıklaması yapıyor. Suç ne? Arsa almak. 1984'te ilk aday olduğumda başladılar. İlk aday olduğumda karşı partinin adayının sözleri bunlar. 5 yıl sonra, 1989'da muhalif eski Belediye Başkanı Selahattin Çolak, 'Durak 7 milyar liraya çiftlik aldı, bunu hangi parayla aldı?' dedi, öyle bir çiftlik varsa sana hibe edeceğim deyip noter huzurunda imzaladım. 1994 seçimlerinde bir gazeteci, 'Aytaç Durak benden rüşvet istedi, rüşveti verseydim beni Seyhan Belediye Başkan Adayı yapacaktı' dedi, ses kaydı olduğunu söyledi. Pazar günü seçim olacak, cuma günü basın ordusuyla birlikte adliyeye gidip suç duyurusunda bulundu. Seçim sonrası öyle olmadığı anlaşıldı. Aradan 5 yıl geçti, 1999 seçimleri öncesi otobüslerimizi bağlattı birileri, o mahkemede de arkadaşlarımız beraat etti. 2004 seçimi öncesinde de iftira çetesi iftiralarına devam etti. Ancak her nasılsa iftira atanlar eleniyor, siyasi mevta oluyor ancak biz halen buradayız. Bu seçimde de rakip aday Ümit Özgümüş, 'Durak'ın yolsuzluk dosyaları elimde' diyor, bu dosyalar bir türlü bitmiyor ama biz yerimizde oturuyoruz. 1984'te ne demişlerse, bugün aynı şeyi söylüyorlar. Bu yalan dolanlara kimsenin inanmayacağını herkes biliyor."

Eşinin ailesinin Adana'nın en varlıklı ailelerinden biri olduğunun altını çizen Durak, "Ben belediye başkanı olmadan evvel de kentin en lüks semtinde oturuyordum, lüks otomobile biniyordum. Allah'a şükür varlıklıydım. Ama bu iftiralardan bir türlü kurtulamıyorum. 3 mühendis kardeş omuz omuza verip 1970'ten 1984'e kadar binlerce daire yapmışız. Doğru olmayan bir iş yapsaydık, bizim daire sattığımız insanlar bunu yüzümüze vurmazlar mıydı? Allah'a şükür bugün dürüst ve namuslu insanlar dertlerini anlatabiliyor" diye konuştu.

Durak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"25 sene evvel Kurttepe'de olan bir arsada imar değişikliği yapılmayacak mıydı? Burada Aytaç Durak'ın arsası var diye buraya bina yapılmayacak mıydı? Ben şehrin dört bir yanından arsa alsam, sen şehri hapis mi yapacaktın? Bu şehir büyüyorsa, benim de burada arsam varsa suçum ne? İftiharla söylüyorum; 300 dönüm arsam var belediye imar alanında, eşimin de bin dönümden fazla arsası var. Siz şehre bakın. Adanalılar memnun mu, dışarıdan gelenler şehri beğeniyor mu? Buna bakın."
"Dürüst, namuslu çalışanlar halkın desteğiyle ayakta kalır" diyen Durak, "Halk arkamızda oldukça her engeli aşarız. Kimseden icazet, müsaade almayız" şeklinde konuştu.

Durak, daha sonra sorunlarını dinlediği muhtarlarla Seyhan Baraj Gölü'nün karşı kıyısında piknik yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 14:53:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?