4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Başkan Durak Osmaniye'de

BAŞKAN DURAK OSMANİYE BELEDİYESİ'Nİ ZİYARET ETTİ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara'yı makamında ziyaret etti.

Başkan Aytaç Durak'ı Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara ve beraberindekiler kapıda karşıladı.

 Ziyarette Başkan Aytaç Durak'ın belediyeciliğe ilk olarak Osmaniye Belediyesi'nde başladığı ortaya çıktı. 1963 yıllarında o zamanın Belediye Başkanı Ahmet Ersoy'un isteği üzerine Osmaniye'ye geldiğini anlatan Durak, Karaçay'da o yıl yapılan ve hala kullanılmaya devam edilen 2500 ton kapasiteli su deposunda kontrol mühendisi ve başkan danışmanı olarak çalıştığını söyledi. Durak; "Ben 1963 yılında DSİ'de çalıştığım dönemlerde ayrıca Osmaniye Belediyesi'nde Karaçay'da yapılan su deposunda kontrol mühendisi olarak çalıştım. O yılarda yaptığımız deponun hala düzenli bir şekilde çalışması bizleri sevindirdi" dedi.

Osmaniye'de belediye başkanlığı yapmanın zor bir iş olduğunu da belirten Başkan Durak, "Çünkü bu bölgede Adana da dahil niteliksiz nüfus artışının en çok yaşandığı yer Osmaniye. Osmaniye halkı bu konuyu bilerek belediyeye ve başkana destek olması gerekiyor. Osmaniye'nin çözülmesi gereken çok büyük sorunları var. Osmaniye halkı mutlaka bir belediye başkanını iki kez üst üste seçmesi gerekiyor. Bu şimdiye kadar olmadı ancak Kadir Kara arkadaşımızla bu talihsiz durumu bozacağız" dedi.

"BAŞKAN DURAK BELEDİYECİLİĞİN TÜRKİYE'DEKİ DUAYENİ"

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getrdi. Başkan Kara; "Herkes tarafından kabul edilen bir gerçek Aytaç Durak Beyefendi Türkiye'de belediyeciliğin duayenidir. Bunu bütün Türkiye kabul etmektedir. Kendisinden öğreneceğimiz çok şeyler vardır. Özellikle belediyecilik alanında bir şehrin gelişmesinde ve inkişafında hem şehri büyütmek, geliştirmek aynı zamanda da şehirleşmeyi gerçekleştirirken yeşili de koruma dünyada pek başarılmış bir hadise değildir. Bunu başarabilen tek yöneticinin Aytaç Başkan olduğuna inanıyorum. Bizlerde Osmaniye'mizi yeşili ile birlikte koruyarak geliştirmek için sayın başkanın engin fikirlerinden yararlanacağız. Osmaniye'nin yılar önce içme suyu iççin gösterdiği emekler için de şehrim adına kendinse çok teşekkür ediyorum" dedi.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'a Osmaniye'nin simgelerinden oluşan çeşitli hediyeler verdi. Daha sonra ise şehirde yaya olarak gezen Aytaç Durak'a, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara yapılan çalışmalar hakkında yerinde bilgiler verdi. Ziyaret sırasında MHP Osmaniye Milletvekili Hakan Coşkun, MHP Merkez İlçe Başkanı Ali Aksoy, Osmaniye Belediye Başkan Yardımcıları ve belediye meclis üyeleri de yer aldılar.

BAŞKAN DURAK OSMANİYE BELEDİYESİ'Nİ ZİYARET ETTİ
BAŞKAN DURAK OSMANİYE BELEDİYESİ'Nİ ZİYARET ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2009 Cumartesi 15:32:04
Güncelleme :26 Aralık 2009 Cumartesi 21:42:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?