4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Başkan Durak resepsiyon verdi

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıldönümü nedeniyle resepsiyon verdi.

Durak, mahalle muhtarları, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyelerine HiltonSa Oteli'nde verdiği yemekte, mahalle muhtarlarının siyasetçilerden farklı olduğunu, çünkü bir siyasi parti üyesi olarak değil, kendi isimleriyle seçildiklerini belirtti.

Durak, belediye başkanlıklarında da ismin çok önemli olduğunu ifade ederek, "Bu yemekte muhtarlarla bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum" dedi. Durak, bir kentte gençlerin spora olan ilgisinin geliştirilmesi gerektiğini kaydederek, şöyle devam etti:

"Belediyemizin, gençlerin spora olan ilgilerinin artırılmasında yükümlülükleri var. Bu doğrultuda hem Adanaspor hem de Adana Demirspor'un daha iyi yerlere gelmesi hepimizin arzusu. Belediyemiz spora destekte üzerine düşen görevi her zaman yaptığı gibi, bundan sonra da yapmaya devam edecektir. Şu an Adana Demirspor tesislerinin tüm masrafları belediyemiz tarafından karşılanıyor. Adana'nın dört bir tarafından özellikle çim sahalı spor tesisi yapımına son yıllarda ağırlık verdik. 17 beldede çim saha ve yüzme havuzu yaptık. Belediyemizin yaptığı tüm hizmetler halkla, gençliğin sporla ilgili olduğunu gösteriyor. Her yıl 100'den fazla çocuk sulama kanallarında boğuluyordu. Ama bu yıl boğulma sayısı yok denilecek kadar azaldı. İnşallah ilerleyen yıllarda yüzme bilmeyen çocuk kalmayacak.''

Durak, Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıldönümü nedeniyle yarın düzenlenecek kutlama törenlerinin Valilik kararıyla Menderes Spor Salonu'nda yapılacağını kaydederek, ''Törenlerde ilk defa Genelkurmay Başkanlığı'nın mehteran bölüğü Adanalılara konser verecek. Kutlama etkinliklerine tüm Adanalılara bekliyoruz'' diye konuştu.

Resepsiyona, İl Genel Meclis Başkanı İlyas Karabulut, mahalle muhtarları, İl Genel Meclis ve Belediye Meclis üyeleri katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 09:27:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?