2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Başkan Durak seçimlerde iddialı!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, "Aytaç Durak adaysa seçim bitmiştir, orada seçim değil sayım vardır" dedi.

Durak, düzenlediği basın toplantısında, su faturalarıyla evlere dağıtılan mektupların sonuçlarını açıkladı. Türkiye'de ve dünyada belki de ilk kez bir siyasetçinin seçmenin çoğunluğuna seçimi sorduğunu belirten Durak, "210 bin konuta ulaşan mektuplarımız geri döndü. Her konutta 3 seçmen olabileceğini varsayarsak bu 630 bin seçmene ulaşılmış demektir. Bunun adına isterseniz 'anket', isterseniz 'fikir sorma', isterseniz 'iletişim kurma' deyin. Ne derseniz deyin, halkın memnun olacağı bir sistem bu" diye konuştu.

210 bin evden dönen mektuplara göre seçmenin yüzde 74'ünün "Aytaç Durak" dediğini ifade eden Durak, şunları kaydetti:

"Bunun anlamı şu; 157 bin mektup. Her evde 3 seçmen olduğunu varsayarsak 477 bin seçmen 'evet', yani 'Aytaç Durak' diyor. Bu mektupların yarısında isim, adres ve telefon numarası var. Yani 78 bin mektup, 3 ile çarparsak 234 bin seçmendir. Bu Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonucunu kesin etkileyecek bir sonuçtur. 37 bin mektup ise kararsız, yani yüzde 17."

Mektupların çoğunun altında, "Bağımsız da aday olsanız arkanızdayız" yazdığını vurgulayan Durak, "Ben 'bağımsız aday olacağım' demiyorum, ama bağımsız da aday olsam seçileceğimin göstergesidir bu sonuçlar" şeklinde konuştu.
Başkalarının da anket yaptırdığını, ancak yaptırdıkları anketin sonuçlarını açıklayamadıklarını ifade eden Durak, "Ben bu sonuçları biliyordum, anket yaptırmama gerek yoktu" dedi. Durak, bir soru üzerine şunları söyledi:

"Her siyasetçi kendi partisinin başarılı olmasını ister. Kadrosuna bakar, başarısız olanlar varsa değiştirir. Saygı duyarım. Bugün bu mektuplarla dolu dolu cevaplar geldi. Geçen yerel seçimde AK Parti'nin oyunu en fazla artıran ikinci şehir Adana. Ben partimi omuzladım, kaybettirmedim. Buradaki amacımız değişik düşüncesi olanlara tabloyu ortaya koymaktır."

Vatandaşın çoğunluğunun kendi partisinden aday olmasını istediğini belirten Durak, "Aytaç Durak adaysa seçim bitmiştir. Bu seçimde Adana'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi olmayacak, sayım olacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 16:01:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?