4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Başkan Durak'a CHP'lilerden destek

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, "Yıllardır belediyeye siyasi ayrıcalığı sokmadığım için her kesim bana destek veriyor" dedi.

19 Mayıs, Pınar, Belediye Evleri, Şakirpaşa ve Yavuzlar Mahalle sakinlerinin düzenlediği mitinglerden sonra Yeşil Yurt Mahallesi’ndeki mitingde de binlerce kişiden oluşan coşkulu kalabalık Başkan Durak’ı bağırlarına bastı.

Milliyetçi Hareket Partisi Adana Milletvekilleri, Recai Yıldırım, Kürşat Atılgan ve Yılmaz Tankut, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ahmet Erdoğan, Seyhan Belediye Başkan Adayı Ahmet Özlü ve Çukurova Belediye Başkan Adayı Abdulkadir Üçkardeşler’in de katıldığı mitingde halka seslenen Başkan Durak, miting alanının hemen yanındaki bir apartmandan açılan Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını ve bir kadın elinde tuttuğu “Çağdaş Adana’nın yarınları için şimdi Durak’la birlik zamanı” yazılı pankartı gösteren Durak, “Biz Ulu Önder Atatürk’ün izinde birlik ve beraberlik içinde yürüyoruz. Herkese ve her kesime eşit mesafedeyiz. CHP’li ailelerin bana verdiği bu desteğe teşekkür ediyorum. Yıllardır belediyeye siyasi ayrıcalığı sokmadığım için her kesim bana destek veriyor. Anketler de meydanlar da benden yana. Çünkü halk, dürüst ve doğrudan yana” dedi.

Konuşmasında büyük alışveriş merkezlerinin yapımı için 7 ayrı yere ruhsat verdiklerini de hatırlatan Başkan Durak, “Carrefoursa, Real, Metro, Yüreğir’de Rönesans, Sümerbank’ın yeri ve İş Bankası arsası, Özbucak Fabrikası ve Güney Sanayi fabrikalarının bulunduğu yerlere büyük alışveriş merkezi ruhsatı verdik. Hilton ve Sheraton otellerine de ruhsat verdik. Ruhsat vermediğimiz iki yer var. Birisi Sayın Mehmet Ali Bilici’nin otel yapmak istediği arsa. Bize otel yapımı için müracaat ettiklerinde, şehrimizdeki en yüksek yoğunluk olan 2,4 yoğunluğu verdik. Bu teklifimize karşı, iki katı yoğunluk istediler. Bu kadar yoğunluğu veremeyeceğimiz için Bilici ailesinin arsasına müsaade etmedim. Yüreğir’de Bossa fabrikasının yerine de ruhsat vermedik. Orayı kamulaştırıp kentsel dönüşüm uygulayacağız. Civardaki konut sahipleriyle ev ve iş yeri olarak takas yapacağız. Arta kalan arsayı ise Güney Yıldızı ve Yüreğir Yıldızı’nda olduğu gibi yeşil alan, park, yüzme havuzu ve spor sahası yapacağız” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 17:36:54
Güncelleme :16 Mart 2009 Pazartesi 17:43:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?