2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Başkan Durak'a elçi ziyareti

Yeni Zelanda Büyükelçisi Hamish Cooper, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ı makamında ziyaret etti.

İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla gerçekleşen ziyaret samimi ortam içerisinde geçti.

Kıl keçilerinin ormana verdiği zararı gözler önüne seren İngilizce anlatımlı broşürü Büyükelçi’ye veren Durak, bu konuda yaptığı çalışmaları anlattı.

Eşi ve çocuklarıyla birlikte Adana’ya geldiğini ifade eden Yeni Zelanda Büyükelçisi Hamish Cooper, de “Gülek boğazından geçerken eşim dağların fotoğrafını çekti. Keçileri görünce heyecanlandı. Ancak, keçilerin ormana verdiği zararı o an düşünemedim” dedi.

Küresel ekonomik krizin olumsuz etkilerinin de konuşulduğu ziyaret sırasında Büyükelçi Cooper, Adana halkının ekonomik anlamda sıkıntılı olduğunu öğrendiğini söyleyince Başkan Durak, şu açıklamayı yaptı:

“Adana’da da özellikle endüstriyel sektör bundan olumsuz etkileniyor. Bizim evde çalışan kadın bu sabah, “Oğlum fabrikada çalışıyor. Kriz nedeniyle işten çıkartacaklarmış” dedi ve bana fikir sordu. Kentimiz krizden olumsuz etkileniyor, insanlar işsiz kalıyor. Ama Adana ekonomisi ağırlıklı olarak tarıma dayalı. Krizin en az ve en son etkileyeceği sektör tarımdır. Çünkü tarımın işçiliği de farklıdır. Bu nedenle Adana, krizi diğer bölgelere göre daha hafif atlatır.”

Ziyaret sonrası Büyükelçi Cooper, Yeni Zelanda’yı anlatan kitap hediye ederken, Başkan Durak ta, el dokuması kilim verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 17:19:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?