2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Başkan Durak'ın 23 Nisan mesajı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, gelecekteki dünyanın, gençlerle çok daha güzel ve çok daha yaşanabilir olacağına inandığını söyledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayınlayan Başkan Durak, “Türk milletinin karakterinde Cumhuriyetin kurucusu Büyük Atatürk’ün de belirttiği gibi 'bağımsızlık' vardır. Bu nedenle milletimiz, ulusal egemenliğine şimdiye kadar olduğu gibi bundan böyle de titizlikle sahip çıkacaktır” dedi.

"Ulusal egemenlik" kavramının çocuklarla bütünleştirilmesinin, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Türk milletinin çocuklara, gençlere ve gelecek nesillere olan sarsılmaz güveninin bir göstergesi olduğunu ifade eden Durak, mesajında şunları kaydetti:
“Çocuklarımız, Ulusal Egemenlik Haftası nedeniyle dünyanın dört bir yanından gelen kardeşleriyle barışın temelini atıyorlar. Dünya çocuklarını sevgi ve hoşgörü ekseninde bütünleştiren bu bayram, aynı zamanda değişik ülkelerin istikbaldeki yöneticileri arasında sağlam bir gönül bağını da oluşturuyor. Bu da evrensel barış ülküsüne büyük bir katkıdır. Gelecek çocukların ve gençlerindir. Gelecekteki dünya onlarla çok daha güzel ve yaşanabilir olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle sevgili çocuklarımızı içtenlikle kutluyor, onlara sağlıklı, mutlu, güzel ve aydınlık günler diliyorum.”

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 11:04:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?