4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Başkan Durak'tan 19 Mayıs mesajı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, savaşlar ve çatışmalar içerisinde bir kaosa sürüklenen insanlığa, Atatürk’ün barışçı ve aydınlık fikirlerinin ışık tuttuğunu söyledi.

Durak, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, zaferle taçlandırdığı Kurtuluş Savaşıyla, laik, demokratik, çağdaş, sosyal ve hukuk devleti olma nitelikleriyle temellendirdiği Cumhuriyetin kuruluşuyla, ulusal tarihimizin en büyük lideri ve önderi olan Atatürk’ün, bu ölümsüz eserleriyle milletinin kalbinde yaşadığını ifade etti.

Durak, yayınladığı mesajda şunları kaydetti:

“Mustafa Kemal Atatürk; çağdaş, barışçı ve ileri görüşlü fikirleriyle sadece kendi milleti için değil, çatışmalar içerisinde bir kaosa sürüklenen dünya içinde büyük bir değerdir. O, günümüz dünyasında uluslar arası ilişkilerde en önemli teşkilat olan Birleşmiş Milletlerin çalışma kolu UNESCO’nun da hakkını teslim ettiği gibi, ‘Dünya milletleri arasında devamlı barış ülküsünün ve karşılıklı anlayış ruhunun olağanüstü bir öncüsüdür’. Atatürk büyük bir barış eylemcisidir. Dünyanın en onurlu kurtuluş savaşının başkomutanının uluslar arası ilişkilere barışçı yaklaşımı, ondaki engin insanlık sevgisinin bir ürünüdür. Bundan dolayıdır ki, Atatürk’ümüzün tüm dünya tarafından asker, siyasetçi ve reformcu olarak tanınmış karizmatik kişiliği evrenselleşmiştir. O, gerçek bir dünya lideridir.”

Her zaman sonsuz bir güven beslediği Türk gençliğinin bir ferdi olmakla onur duyduğu Türk milletinin, onun fikir ve mirasının yılmaz savunucuları olacağının altını çizen Durak, mesajında daha sonra şunlara yer verdi:

“Türk gençliği onun ışık tuttuğu çağdaşlık yürüyüşünde ulusumuzun en büyük güvencesidir. ‘Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yüceltecek ve yaşatacak sizsiniz’ diyerek gençliğe olan sarsılmaz inancını yineleyen Atatürk’ün en büyük ve en görkemli eseri, genç Türkiye Cumhuriyetidir. Bu eser, değişmez nitelikleriyle sonsuza dek yaşatılacaktır. Bütün mazlum uluslara özgüven aşılayan bağımsızlık savaşının eşsiz bir zaferle taçlandırılmasıyla, varlığını, onurunu, şerefini ve özgürce yaşama hakkını kazanan yüce Türk milleti, onun bütün insanlığa ışık tutan dünya görüşünden asla taviz vermeyecek, eserlerini sonsuza dek titizlikle koruyacak ve geliştirecektir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.”

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 10:49:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?