3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Başkan Durak'tan 24 Kasım mesajı

Türkiye Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, "Öğretmenler Günü" nedeniyle yayınladığı mesajında, "Öğretmenler; bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleridir" dedi.

Başkan Durak, eğitimcilerin cumhuriyetimizin meşalesi olduğunu, hak ettiği değer ve öneme sahip olmaları gerektiğini vurguladı.

Öğretmenlerin, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren örnek insanlar olduklarını belirten Durak, daha sonra şunları söyledi:

"Bilindiği üzere; '24 Kasım Öğretmenler Günü', Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 1928'de Millet Mektepleri Başöğretmenliği'ne seçilmesinin yıldönümüdür. 1981 yılından bugüne kadar da 'Öğretmenler Günü' olarak kutlanmaktadır. Türk öğretmenleri; Kurtuluş Savaşı destanının yazılmasında olduğu gibi, Türk toplumunun yeniden yapılandırılması konusunda da en baştaki yerlerini almış ve topluma yeni alfabeyle okuma-yazma öğreterek Türk Devriminin gerçekleşmesinde tarihi bir sorumluluk üstlenmişlerdir. Görevi; hayatın her alanında insan yetiştirmek olan öğretmenlerimize devlet ve toplum olarak hak ettikleri ilgiyi göstermeliyiz. Çünkü hepimizin özlemini çektiği daha uygar, daha çağdaş ve aydınlık Türkiye, değerli öğretmenlerimizin öncülüğünde ve milletimizin bu yoldaki seferberliğiyle gerçekleşecektir. Bu inanç ve düşünce ile '24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlar, tüm öğretmenlerimize sağlık ve başarı dileklerimle saygılar sunarım".

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 11:07:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?