3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Başkan Durak'tan 29 Ekim mesajı

Türkiye Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Cumhuriyetimize zarar verme düşüncesinde olan iç ve dış mihrakların bu emellerine asla ulaşamayacaklarını söyledi.

Cumhuriyetin kuruluşunun 85. yıldönümü nedeniyle mesaj yayınlayan Başkan Durak, günümüzde her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu, çeşitli entrikalarla ülke bütünlüğünü bozma çabasında olan iç ve dış provokatörlere fırsat verilmemesi çağrısında bulundu.

Başkan Durak, mesajında daha sonra şu görüşlere yer verdi:

“Millet olarak en büyük hedefimiz, bizlere emanet edilen Cumhuriyeti sonsuza dek korumaktır. Türkiye Cumhuriyeti, çağdaş değerler üzerinde mutabık kalan milletimizin, insanlık tarihinde eşine çok az rastlanan ve zaferle taçlandırılan şanlı Kurtuluş Savaşı’nın kanları bedeline kurulmuştur. Çanakkale’de, Anafartalar’da ve Anadolu’nun her bölgesinde düşmana karşı verilen Kurtuluş Savaşı, inancı ve kökeni ne olursa olsun herkesin savaşıydı. Ancak; şimdi Türkiye üzerinde büyük oyunlar oynanmaktadır. Dış provokatörler ve bunların uzantıları, birlik ve beraberliğimizi bozmak için çeşitli entrikalar çevirmektedir. Tüm dünya şunu bilmelidir; milletimiz bu oyunlara düşmeyecektir. Türk devleti güçlüdür. Türk ordusu güçlüdür. Türk milleti güçlü ve sarsılmaz bağlarla birbirine bağlıdır ve böyle de devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kuruluşunun 85. yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 15:29:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?