29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Başkan Durak'tan 'Doğru' açıklaması

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile aralarında geçen bir konuşmanın basına yansımasından sorumlu tuttuğu AK Parti Adana eski İl Başkanı Abdullah Doğru'ya haksızlık yaparak günahını aldığını, daha sonra hatasını düzeltmek için çaba sarfettiğini söyledi. 

Adana'da yayın yapan bir yerel televizyon kanalındaki programa konuk olan AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Torun, eski İl Başkanı Abdullah Doğru'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından adaylıktan çektirildiği iddialarını yorumlarken, Doğru'ya Başbakan Erdoğan'ın kızgınlığının üç kişi arasında geçen konuşmanın basına yansımasından kaynaklandığını söyledi. 

Bu sırada, programa telefonla bağlanan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, o tarihteki konuşmanın basına yansımasından dolayı Abdullah Doğru'yu sorumlu tuttuğunu ve daha sonra ise Doğru'nun konuyla uzaktan ve yakından alakasının olmadığını öğrendiğini belirtti. 

Hatasını anladığını söyleyen Durak, 'hatamı düzeltmek için çaba sarfettim. Ancak biraz geç kalmıştım' yorumunda bulundu.
Başkan Aytaç Durak gelişen olayla ilgili şunları söyledi: 

"'Şakirpaşa Havaalanı'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Adana Hafif Raylı Sistem Projesi'ne verilecek ek krediyi konuşuyorduk. Milletvekili Ayhan Zeynep Tekin Börü, kredinin çıktığını ve inşaatına başlanılacağını Başbakana söyledi. Ben ise 'hayır kredi çıkmadı' diyerek müdahil oldum. Başbakanımız ise kredinin verildiğini sanıyormuş ve kredinin çıkmadığını duyunca sinirlendi. Telefon ile Bakanı arayarak konuyu öğrendi. Daha sonra aynı telefonla ben Sayın Bakan ile görüştüm. Bürokratlarının kötü niyeti nedeniyle kredinin geciktiğini anlattım. Bu konuşmalar ertesi günlerde bir yerel gazetede tam tersi olarak değerlendirilip sanki Başbakan Erdoğan'ın bana fırça attığı şeklinde yorumlanıp haber yapıldı. Haberler gazetede yayınlanınca Başbakanımıza konuyu aktarmak zorunda kaldım. Helikopter içinde gazeteyi ve haberi gazeteye yaptırmaktan o tarihte sorumlu tuttuğum Sayın Abdullah Doğru'yu şikayet ettim. Daha sonra Doğru'nun konuyla uzaktan ve yakından alakasının olmadığını öğrendim ama geç kalmıştım. Haksızlık ettiğimi düşünüyorum. Hatamı düzeltmek için çaba sarfettim ama bir türlü olmadı."
İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2007 Salı 14:36:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?