3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Başkan Durak'tan haftasonu denetimi

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Pazar günü Adana'yı güneyden kuzeye, doğudan batıya gezerek hizmetlerle ilgili denetimler yaptı, talimatlar verdi.

Durak, önce danışmanları Zihni Aldırmaz ve Ali Ulukanlıgil ile birlikte Dörtler, Topalak, Bayramhacılı ve Menekşe mahallelerinde kalan sahillerdeki yeni piknik alanlarını inceledi, vatandaşlarla sohbet etti.

Durak, Menderes Bulvarı'ndan onlarca kat daha büyük olan karşı sahillerdeki yeni piknik alanlarının ağaçlandırılmasıyla ilgili talimatlar verdi.

Daha sonra Büyükşehir Belediyesi'nin İmar İnşaat Anonim Şirketi'nce Karahan, Şambayadı ve Kabasakal bölgelerinde yapılmakta olan bahçeli evlerde incelemelerde bulunan Başkan Durak, hızlı ve yoğun tempoyla çalışan inşaat işçileriyle sohbet ederek bilgi aldı. Durak, şehirleşme başlamadan önce altyapının tamamlanması prensiplerinin bu bölgede de uygulandığını söyledi.

Bahçeli evler inşaatından sonra Başkan Durak, Merkez Park'ın Yüreğir bölümüne geçti. Bu bölgedeki peyzaj uygulamalarıyla ilgili talimatlar veren Durak, parkta oynayan çocuklarla da sohbet etti.

Başkan Durak, Merkez Park'ın Yüreğir bölümünden sonra şehrin en güneyinde, yani Seyhan ilçesinin en güney noktasında bulunan Yenibey ve Barbaros mahallelerine hitap edecek 46 bin metrekareden oluşan Güney Park'ta incelemelerde bulundu.

Daha önce yüzme havuzu ve tribünleri yapılan Güney Park'ta stadyum ve antrenman sahası yapılması için talimat veren Durak, beraberindeki mahalle muhtarlarıyla Barbaros Mahallesi'nde halkla sohbet etti.

Büyükşehir Belediyesi tarafından bu bölgede dikilen ağaçların hiçbirinin kırılmadığını, aksine korunduğunu gören Başkan Durak, muhtarların nezdinde mahalle halkına, ağaçların yanında satış yapan tablacı ve çocuklara yeşile verdikleri önem nedeniyle teşekkür etti.

Gezi ve incelemeleri sırasında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Durak, Barbaros Mahallesi'ndeki ziyareti sırasında Tabakhane'nin kaldırılması nedeniyle mahalle halkından tebrik aldı. Tabakhane nedeniyle pis kokudan uyuyamadıklarını hatırlatan vatandaşlar, "Siz Tabakhane'yi yıllar önce yıkarak yerine park ve cami yaptınız. Bizi pis kokuya mahkum olmaktan kurtardınız. Ne kadar teşekkür etsek azdır" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 14:38:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
i.avcı IP: 81.215.168.xxx Tarih : 10.11.2008 21:56:14

YA,,VARMI AYTAÇ DURAK IN ÜSTÜNE BAŞKAN,,,HİZMETLERİNİZİ TAKDİRLE KARŞILIYOR VE SİZİ TEBRİK EDİYORUM SAYIN BAŞKANIM,,ALLAH SİZİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN,,HİZMETLERİNİZİN DAHA İYİYE GİTMESİ DİLEĞİMLE,,