3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Başkan Durak'tan iftar yemeği

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Ramazan’ın son iftarında şehit aileleri ve gazileri Adana protokolü ile buluşturdu.

Başkan Durak’ın şehit aileleri ve gaziler onuruna verdiği iftar yemeğine Adana Valisi İlhan Atış ve eşi, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek ve eşi, Jandarma Bölge Komutanı Ali Lapanta ve eşi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, AK Parti Adana Milletvekilleri Fatoş Gürkan Zopcuk, Necdet Ünüvar ve Ali Küçükaydın, CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel, Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi, Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek, İl Emniyet Müdürü Arif Akkale, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ali Yaşar Yurdabak, Yüreğir Belediye Başkanı Ömer Topçu çok sayıda şehit ailesi ve gazilerimiz katıldı.

İftar yemeğinde bir konuşma yapan Adana Valisi İlhan Atış, böyle zamanlarda konuşmanın zor olduğunu vurgulayarak, “Karşımda şehit annesi ağlarken, karşımdaki gazinin gözleri sulanmışken konuşmak zor. Bugün şehitlikte şehit aileleri ‘vatan sağolsun’ diyorlardı. Evet vatan sağolsun, milletimiz sağolsun, ancak bu sağolsunların ötesinde biz yöneticilere düşen görev, gazilerimizi ve şehit ailelerini onurları ile yaşatmaktır. Muhteşem devletimiz de bunu başarmaktadır. Yüreğimi çıkarsam ellerine versem haklarını ödeyemem bunu biliyorum. Bir gün gelecek şehit vermeyeceğiz, bir gün gelecek gazi olmayacağız. Ne zaman?. O terörizmin kökünü kazıdığımız zaman” dedi.

Başkan Durak ise konuşmasında, vatan sevgisinin herkesçe vurgulandığını hatırlatarak, “Ancak bu ülke için canını vermek, kolunu, bacağını vermek fedakarlıkların en büyüğüdür. Bu nedenledir ki, bizler şehit ailelerine ve gazilerimize ne kadar özenli hizmet versek dahi haklarını ödememiz mümkün değildir. Allah hepinizden razı olsun. Şehitlerimiz nur içinde yatsın” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2008 Salı 14:39:04
Güncelleme :30 Eylül 2008 Salı 14:45:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?