2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Başkan Durak'tan İmparator'a çağrı

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Aytaç Durak, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in Avrupa Şampiyonası'nda gösterdiği başarıyı kutlayarak görevinin başında kalması çağrısında bulundu.

Başkan Durak, Fatih Terim'e gönderdiği mektupta, Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale kadar yükselen Türk Milli Futbol Takımı'nın bu başarısını "destansı" olarak nitelendirdi.

Bu büyük başarının mimarı olan Fatih Terim'in Adanalı olmasından da ayrı bir gurur ve mutluluk duyduklarını ifade eden Durak, Terim'e basın yoluyla yapılan eleştiri ve saldırılara da değindi.

Mektubunda, Türk futboluna adını altın harflerle yazdırmış olan Fatih Terim'e kıskançlık ve eleştiri oklarının dün olduğu gibi bugün de yönelmesinin doğal olduğunu ifade eden Durak, "Her başarılı insana saldırı ve eleştiriler her zaman olacaktır. Bilesiniz ki; tarih, bu saldırı ve eleştirileri değil, elde edilen büyük başarıları yazacaktır" dedi.

Fatih Terim'in önderliğindeki Milli Takımın daha büyük başarılara imza atacağından kimsenin şüphesi olmadığını vurgulayan Durak, Terim'in Milli Takımdaki görevini bıraktığı yolundaki haberlere istinaden mektubunda, "Taş yerinde ağırdır ve Fatih Terim mutlaka Milli Takımımızın başında kalmalıdır" çağrısında bulundu.

Başkan Durak'ın Fatih Terim'e gönderdiği mektup şöyle:

"Değerli Hemşehrim,
Avrupa Şampiyonası'nda önderliğini yaptığınız Milli Takımımızın gösterdiği destansı başarı tüm milletimize gurur vermiş ve Türkiye sevdalılarına büyük mutluluk yaşatmıştır. Bu büyük başarının mimarı olan zat-ı alinizin Adanalı olması ise bizler için ayrı bir mutluluk ve gurur vesilesi olmuştur. Türk futboluna adını altın harflerle yazdırmış olan Fatih Terim'in dün olduğu gibi bugün de kıskançlık ve eleştiri oklarını üzerine çekmesi çok doğaldır. Zira her başarılı insana saldırı ve eleştiriler her zaman olacaktır. Bilesiniz ki; tarih, bu saldırı ve eleştirileri değil, elde edilen büyük başarıları yazacaktır.Almanya ile oynanan yarı final karşılaşmasının hemen sonrasında "Fatih Terim Milli Takıma veda etti" şeklindeki haber bizleri derinden üzmüştür. Oysa bu ülke sizden Milli Takımlar Teknik Direktörü olarak daha büyük başarılara imza atacağınızı beklemektedir ve bunu gerçekleştireceğinizden hiç kimsenin şüphesi yoktur. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve hemşehriniz olarak Adana halkının şu temennisini size iletmek istiyorum; Taş yerinde ağırdır ve Fatih Terim mutlaka Milli Takımımızın başında kalmalıdır. Çünkü bizlere çok daha büyük mutluluklar yaşatacağınızdan şüphemiz yoktur. Türk halkına yaşattığınız bu büyük coşku nedeniyle şahsım ve hemşehrilerimiz adına şükranlarımı sunar, başarılarınızın devamını dilerim."

.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 14:22:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?