4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Başkan Durak'tan Nevruz mesajı

Türkiye Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, nevruz kutlamalarının yurt genelinde olduğu gibi, Adana'da da sevginin, kardeşliğin ve barış duygularının pekiştirildiği bir toplumsal dayanışma şöleni gibi yaşanması temennisinde bulundu.

Durak, yaptığı açıklamada, Nevruz kutlamalarının amacından saptırılarak, kardeşler arasına nifak sokulma girişimlerinin dış provokatörlerce son yıllarda kötü ve tehlikeli bir gelenek haline getirilmek istendiğini ifade etti.

Dış provokatörlerin asırlardır kardeşçe yaşayan insanları birbirlerini kırdırmaya, caddeleri kan gölüne çevirmeye yönelik sinsi faaliyetler içerisinde olduğunu belirten Durak şunları kaydetti:

"Özellikle Nevruz kutlamalarında ortaya çıkan dış provokatörler, geçtiğimiz yıl da şehrimizde bu amaçlarına ulaşamamışlardı. İnanıyorum ki; bu yıl da Nevruz kutlamaları olması gereken gibi, yani toplumsal dayanışma şöleni atmosferinde gerçekleşecektir.Nevruzun içerdiği temel felsefeye uygun olarak, toplumumuzda zaten var olan, barış, sevgi, hoşgörü ve dayanışma gibi erdemlerin pekişeceğine olan inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle Adanalı hemşehrilerimin, yüce milletimin ve bütün Türk dünyasının nevruzlarını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 14:22:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?