2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Başkan Durak'tan rötarlı vefa

Türkiye Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, öldükten sonra amel defteri kapanmayan 3 insan bulunduğunu, bunlardan birinin de öğretmenler olduğunu söyledi.

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde İspanya’da bulunan Başkan Aytaç Durak, Türkiye’ye döndüğü gün soluğu lise öğretmeni Musaliha Toksöz’ün evinde aldı. Öğretmenin elini öpen Başkan Durak, bir süre de sohbet ederek anılarını tazeledi.

Sohbet sırasında Hazreti Peygamberimiz’in Hadisi Şerifi’nde, öldükten sonra amel defteri kapanmayan 3 insan olduğuna işaret eden Başkan Durak, "Birincisi hayattayken hayır ve hasenatta bulunanlar, ikincisi kendinden sonraki insanların yararlanacağı bilimsel eserler bırakanlardır. Üçüncüsü ise cemiyete yararlı insanlar yetiştirenlerdir. Bunlar da anneler, babalar ve öğretmenlerdir" dedi.

Güzelin, iyinin ve toplumsal yaşamda erdemli olarak nitelendirilen her davranışın altında öğretmenlerin alın teri ve saygın emeklerinin bulunduğunu belirten Başkan Durak, "Ülkesini, yaşadığı kenti, ailesini, insani değerleri seven ve benimseyen, çevre bilinci gelişmiş, bir parçası olduğu doğanın kıymetini bilen bireyler, şimdiye dek olduğu gibi, bundan sonra da öğretmenlerimizin eseri olacaktır" diye konuştu.

Öğretmenliğin, hem zor hem de çok kolay meslek olduğu söyleyen Başkan Durak, "Sorumluluk duyarsan çok zor, duymazsan çok kolay. Bu nedenle öğretmenlik çok kutsal bir meslektir. Tüm öğretmenlerimizin gecikmeli de olsa gününü kutluyorum" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Musaliha Toksöz de, öğretmenlerin öğrencilerine bir kelime daha fazla öğretebilmek için gecesini gündüzüne kattığını, kafa yorduğunu söyledi. Toksöz, "Her meslek mensubu, kendi eserini görmekten mutluluk duyar. Biz de yetiştirdiğimiz insanların devlet yönetiminde söz sahibi olduklarını, ülkeye yararlı hizmetler yaptıklarını görünce mutluluk ve gurur duyuyoruz. Çünkü onlar da bizim eserimizdir" şeklinde konuştu.

ADANA (İHA) -
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2004 Salı 11:37:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?