4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Başkan Durak'tan vatandaşa azar

BAŞKAN DURAK, MECLİS'TE KENDİSİNE SATAŞAN VATANDAŞI AZARLADI

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, meclis toplantısında kendisine sataşan bir vatandaşı sert bir şekilde azarladı. Mecliste sadece üyelerin konuşma hakkı bulunduğunu hatırlatan Başkan Durak, aynı şahsın "Size ulaşamıyoruz" sözü üzerine bir anda ayağa kalkarak, "Yalan söylüyorsun. Benim telefonum 24 saat açık. İşte burada" dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ekim ayı 3. oturumuna Başkan Durak'ın kendisine sataşan vatandaşa gösterdiği tepki ve telefon şovu damgasını vurdu.

Oturum öncesi meclis sıralarında üyelerle oturup çay içen sohbet eden Başkan Durak, maddelere geçmeden gündem dışı söz alarak belediye önünde gerçekleşen seyyar satıcı eylemine değindi. Tezgahı zabıta tarafından elinden alınan işportacının tepkisine hak verdiğini ancak şahsın yanlış adreste eylem yaptığını söyleyen Başkan Durak, "5216 sayısı Büyükşehir Kanunu ile 5393 sayısı ilçe belediyeleri kanunu açık. Büyükşehir belediyelerinin hal yapıp, yaptırıp işletmesini yürütmekte sorumlu olduğu, ilçe belediyelerinin ise seyyar satıcıları men etmekle sorumlu olduğunu belirtiliyor. Kanun aynı zamanda çözüm de sunmuş ve ilçe belediyelerinin çevre ve insan sağlığını da dikkate alarak belli yerlerde açık, kapalı semt pazarları yapmasına hükmetmiş. Burada ilçe belediyeleri görevini yapmıyor. Türkiye genelinde diğer ilçe belediyeleri kapalı semt pazarları yaparken, Adana'da ilçe belediyeleri bugüne kadar bir tane bile yapmadı. Bunun hesabını kim soracak. Bu sebeple herkes kanunu, hangi belediyenin görevinin ne olduğunu bilsin. Bundan sonra kimse yanlış adres göstermesin" diye konuştu.

Bu sırada izleyiciler arasında bulunan ve adının Özcan Bulut olduğu öğrenilen bir vatandaş, Başkan Durak'a "Bakar mısınız? " diye seslendi. Daha sonra "Atatürk Parkı'nın Sular girişini gördünüz mü, kaldırım 1 metreye kadar düştü " diye bağırdı. Meclis toplantısı esnasında vatandaşın sataşmasına kızan Başkan Durak, "Burası bu konuşmanın yeri değil. Burada sadece meclis üyelerinin söz hakkı var. Otur oturduğun yerde. Şimdi seni attırırım" dedi. Bunun üzerine şahıs, "Size ulaşamıyoruz" diye seslendi. Bu söz üzerine ayağa kalkan Başkan Durak, "Yalan söylüyorsun. Telefonum burada ve 24 saat açık" diyerek telefonunu herkese gösterdikten sonra basın mensuplarına fırlattı.

Başkan Durak'tan azar işiten vatandaş, meclis üyeleri ve görevlilerin de ikazı ile oturduğu koltukta, toplantı sonuna kadar sessizce bekledi.

Toplantının bundan sonraki bölümünde misafir yolcu edeceği gerekçesi ile Başkan Durak ayrılarak yerini meclis üyesi Halil Tüm'e bıraktı.

BAŞKAN DURAK, MECLİS'TE KENDİSİNE SATAŞAN VATANDAŞI AZARLADI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 16:01:03
Güncelleme :14 Ekim 2009 Çarşamba 18:12:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?