29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Başkan Durak'tan zabıtaya uyarı!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, valilik emriyle yürütülen kaldırım ve yol işgalini önlemeye yönelik operasyonlarda seyyar esnafa daha nazik ve hassas davranmaları konusunda zabıtayı uyardı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’nda zabıta ekiplerini bir araya getiren Başkan Durak, valilik emriyle yürütülen operasyonların başarıyla sürdüğünü söyledi. Emniyet müdürlüğü, jandarma ile büyükşehir Seyhan ve Yüreğir zabıta ekiplerinin işbirliğiyle yürütülen çalışmalarda daha hassas olunması gerektiğini ifade eden Durak, "Seyyar esnafın ellerlindeki tablalar, onların ekmek tekneleridir. Siz haklı olarak aldığınız talimat üzerine görevinizi uyguluyorsunuz. İşinizi yaparken, daha hassas olmanız gerekir. Bir yanda görev sorumluluğunuz var, diğer yanda dar gelirli, ekmeğini bu işten kazanan insanlarımız var. Bu nedenle operasyonlarda daha duyarlı olmanızı istiyorum" dedi.

Kentin cadde ve kaldırımlarını tablalardan arındırırken, ikinci bir işgale izin verilmemesini isteyen Durak, “Tablacılardan boşalan yerlerin ticari mağaza sahipleri tarafından işgal edilmesine asla müsaade etmeyeceksiniz. Kaldırımlarımız halka, yayalara aittir. Ticari mağaza sahiplerinin vitrin, sandık veya tezgahlarla kaldırımları işgal etmesine izin vermeyecek, derhal el koyacaksınız” diye konuştu. Tablacı esnafına yönelik operasyonların sürerken, bunun yanı sıra resmi veya özel araçların yol ve kaldırım işgaline de göz yumulmayacağını kaydeden Durak, “Park yerleri dışında işgale neden olan araçlara izin vermeyeceksiniz. Trafik polisi ile birlikte çalışarak, yasaların uygun gördüğü cezaları yazmaktan kaçınmayacaksınız” şeklinde konuştu.

Seyyar esnafın kaldırım ve yol işgalinin önlenerek semt pazarlarına yerleştirme çalışmalarının dar gelirli esnaf için alternatif çözüm olacağını vurgulayan Durak, Seyhan İlçe Belediye Başkanı Azim Öztürk’ün bu yöndeki çalışmasının, dar gelirli esnaf için alternatif çözüm olurken, aynı zamanda halkımın da rahat alışveriş yapmasını sağlayacağını sözlerine ekledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2007 Perşembe 11:35:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?