2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Başkan kepçeyle yıkım yaptı

Adana'nın merkez ilçe Seyhan Belediyesi Başkanı Azim Öztürk, yeşil alana dönüştürmek için belediye binası çevresindeki kamulaştırılan ev ve iş yerlerinin yıkımını kepçeyi kendisi kullanarak başlattı.

Seyhan Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nin doğusunda bulunan 6 bin 75 metrekarelik alandaki 40 konut ve iş yerinin kamulaştırılmasının ardından bugün 21 işyeri ve konutun yıkımı gerçekleştirildi. Kepçeyi kullanarak yıkım çalışmalarını başlatan Belediye Başkanı Azim Öztürk, bölgede konut ve işyeri sahip ve varisleriyle birlikte toplam 98 kişiyle tek tek görüşüldüğünü söyledi.

Bölgenin tamamında kamulaştırılacak alanın 5 bin 89 metrekare olduğunu ve bunun 986 metrekare alanın belediye mülkiyetine ait olduğunu kaydeden Öztürk, "Toplam 6 bin 75 metrekare alanda yıkım yapılacak. Hali hazırda 40 iş yeri ve konut sahibinden 21 ile anlaşıldı. Kamulaştırılma çalışmaları kapsamında şu ana kadar ev ve iş yeri sahiplerine 3 milyon 200 bin YTL para ödendi. Bölgede kamulaştırma çalışmalarının hepsine 5 milyon 760 bin YTL para ödenecek. Bölgede bulunan ve kamulaştırılması planlanan 19 konut ve işyeri için mahkeme süreci devam ediyor" dedi.

Öztürk, yıkılan konut ve iş yerlerinin yerine çevre düzenlemesi yapılarak yeşil alan haline geleceğini kaydetti.

 

iha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2008 Pazartesi 14:22:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?