1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Başkana saldırıya kınama

KOZAN BELEDİYE BAŞKANINA YAPILAN SALDIRI KINANDI

AK Parti Adana İl ve Kozan İlçe Teşkilatı hafta sonu Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’ın evine yapılan silahlı saldırıyı kınadı, Özgan’a destek verdi.

AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Kebude, İl Kadın Kolları Başkanı Emine Karaköse, İl Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Kurt’un da katıldığı Kozan Belediyesi Meclis Salonu’ndaki toplantıda konuşan AK Parti Kozan İlçe Başkanı Zeki Ak, Kozan halkının huzur, barış, güven, mutluluk ve teminat istediğini belirterek, "Şunu herkes iyi bilsin ki kötülük yapanların yanına kar kaldığı dönem artık çok geride kaldı. Makamı ve mevkii ne olursa olsun herkes adalet önünde hesap verecektir. Kozan’a güzel hizmetler veren Sayın Belediye Başkanımıza yapılan bu saldırıyı Kozan halkı da şiddete kınamıştır" dedi.

AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Kebude ise özellikle kamu görevi yapan ve milletine hizmetten başka bir şey vermeyen, iki dönemdir halkı tarafından üst üste belediye başkanı seçilen bir başkanın evine yönelik yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını ifade etti. AK Parti’nin böyle saldırılara karşı geri adım atmasını kimsenin beklememesi gerektiğini söyleyen Kebude, "Sayın Başkanımız sizlerin desteği ile ilçemizde daha güzel hizmetler vermeye devem edecektir. Tabi kamu hizmeti veren başarılı bir Belediye Başkanının böyle çirkin bir saldırıya maruz kalması doğaldır. İnşallah 2011 genel seçimlerinden sonra halkımız yeniden AK Parti diyerek daha ileri bir demokrasiye adım atacaktır. Ak Parti döneminde artık bu tarz şeylerin normal olacağını düşünenler yanlış düşünüyorlar. Bizler de başkanımıza AK Parti Adana İl Başkanlığı olarak geçmiş olsun diyoruz. Bu tür saldırılar bizleri değil korkutma samimiyetimizi, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmektedir" diye konuştu.

"Tevekkül eder yolumuza devem ederiz" diyen Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan da konuşmasında şunlara yer verdi:

"Yaşanan olayı ilk etapta pek de önemsemedim. Çünkü bu tür olayları 2004’ün ilk aylarında da yaşamıştık. Benim bu olayda üzüldüğüm nokta saldırının çocuklarımın bulunduğu odaya yönelik olmasıdır. O gün iki oğlumla evdeydim. Birden bir gürültü geldi ve oğlum bana 'Baba cam patladı vallahi biz kırmadık' dedi. Bende 'üzülme oğlum' dedim. Ancak bunun bir silahlı saldırı olduğunu biliyordum. Özellikle en çok da annemin duyduğuna üzüldüm. Allah’ın verdiği canı Allah alır. Bizde inancımız gereği Allah’tan başka kimseden korkmuyoruz. Ayrıca olay akşamı oğlum bana bu olayı kimsenin duymamasını istemişti. Sabah kalktığımda herkesten geçmiş olsun telefonuyla karşılaştım. Olayı herkes duymuş. Bizde konu gereği böyle bir açıklama yapma gereği duyduk. Kozan’ın böyle münferit olaylarla anılmasını istemezdik. Bu saldırı şahsıma değil makamıma oldu. Çünkü bizler hırsızlara, yolsuzlara ve adaletsizlere hiç bir zaman fırsat vermedik. Kozan’a yapılan hizmetleri hazmedemeyenler var. Şunu kimse unutmasın ki kötü insanlar bana iyi diyorsa eğer ben kötü bir insanımdır."

Özgan sözlerinin sonunda, "Kargadan korksam darı ekmem, demirden korksam trene binmem, it ürür kervan yürür" diye konuştu.

KOZAN BELEDİYE BAŞKANINA YAPILAN SALDIRI KINANDI
KOZAN BELEDİYE BAŞKANINA YAPILAN SALDIRI KINANDI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2011 Salı 16:28:02
Güncelleme :15 Şubat 2011 Salı 16:48:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?